-a a +a

150 rászoruló család Karácsonyát tette szebbé partnereivel az Alapítvány

2018-12-20 06:01
Fokepcikkhez

Ahogy az elmúlt években, úgy az OTP Fáy András Alapítvány két mintaiskolájával, a BGSZC Budai Középiskolájával és a jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakközépiskolával, valamint a Humanitás Szociális Alapítvánnyal és a OTP Marketing Igazgatóságával karöltve 2018 decemberében is adományokat gyűjtött és osztott szét adományokat rászoruló, hátrányos helyzetben lévő gyermekek és családok között.

 

A 6 éve tartó összefogás folyamatosan fejlődött; míg az első évben kb. 60 család Karácsonyát tette szebbé az összegyűjtött tartós élelmiszer, 2018 decemberében már 150 családhoz jutott el 1-1 zsáknyi adomány, azaz tartós élelmiszerek, játékok és könyvek. Mindez három térségben, a Jászságban, a Nyírségben és Győr-Moson-Sopron megyében került kiosztásra.

Továbbá az idei évben már második alkalommal sikerült óvodai intézményeket, ezen keresztül óvodás korú gyerekek fejlődését támogatni, ugyanis a tiszajenői és egy nyíregyházi óvoda kapott fejlesztő játékokat, valamint könyveket 500.000-500.000 forint értékben.

Az átadó ünnepségeket 2018. december 17-én Jászárokszálláson, december 18-án Győrben, valamint december 19-én Nyíregyházán tartották. A győri rendezvényről készült kisfilmet itt lehet megtekinteni.