-a a +a

25 csapat verseng az OTP Fáy András Alapítvány Ötletpályázatának hajrájában

2018-02-09 15:00
Img 5874 (fileminimizer)

Több mint 400 pályázat érkezett az „OK Projekt 2.0" program digitális ötletpályázatára, amelynek 38 millió forintos összdíjazásából a nyertes ötlet gazdái 15 millió forint díjazásban részesülnek majd. A pályázó csapatok közül huszonöt jutott be a Mentor Programba, amelyen szakmai irányítással készülhetnek fel az Ötletpályázat Döntőjére.

 

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (EMMI) és az OTP Fáy András Alapítvány 38 millió forint összdíjazású pályázatot hirdetett tavaly novemberben olyan digitális megoldások felkutatására, amelyek a 12-22 korosztály pénzügyi tudatosságát és életének sikerességét segítik elő. A kiírás szerint a benyújtott ötleteknek digitálisan megvalósíthatónak, innovatívaknak, a fiatal korcsoport számára érdekesnek, izgalmasnak kell lenniük és kötődniük kell a pénzügyi kultúra fejlesztéséhez.

Az Ötletpályázat iránt rendkívül élénk volt az érdeklődés, amit jól jelez, hogy több mint 400 pályamű érkezett. A hazai pályázók mellett feltűnően sokan jelentkeztek Erdélyből, de a feladat az Egyesült Államokban is megmozgatta a pályázók fantáziáját. A pályamunkákat egy négyfős grémium értékelte, a zsűri a legígéretesebb 25 csapatot juttatta tovább a Mentor Programba. Ebben - egyfajta felkészítésként - a pályázók szakmai tanácsokat és személyes képzést kapnak az Alapítvány által felkért elismert kommunikációs, prezentációs, startup, oktatási, illetve hitelintézeti szakértőktől, hogy az Ötletpályázat Döntőjére igazán kiforrott prezentációk szülessenek. Február 9-én a Mentor Programban részt vevő csapatoknak az OTP Fáy András Alapítvány budapesti OK Oktatási Központjában megtartott szakmai Nyílt Napon volt lehetőségük az összes mentorral és szakértővel való találkozásra.

„Izgalmas volt látni a pályázók sokszínűségét, összetételét, illetve bepillantani a különböző területen dolgozó kollégák, lelkes diákok, családtagok, kollégiumi- és baráti társaságok közös munkájába. Az ötletek különböző témában érkeztek; több megoldás született chatbot alkalmazásra és digitális pénztárcára, de sokan a szimulációs játékokban vagy egyedi alkalmazásokban látják a lehetőséget a fiatalok pénzügyi tudatosságának formálásához." - mondta el az értékelés kapcsán Csányi Péter, az OTP Bank Digitális Értékesítési és Fejlesztési Igazgatóságának ügyvezető igazgatója, a zsűri elnöke.

Ahogy az OTP Bank, úgy az OTP Fáy András Alapítvány életében is egyre fontosabbak az online megoldások, a budapesti és nyíregyházi OK Oktatási Központokban már most is számtalan digitális tartalom segíti a fiatalokat a pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási ismeretek elsajátításában. Ma már nem elég ezt a generációt az offline térben és csak klasszikus edukációs aktivitásokkal elérni. Ezért nyitott az Alapítvány a pénzügyi oktatásban is még inkább a játékosság, az innováció és az online megoldások felé.

„Az Alapítvány munkáját eddig is az újszerű gondolkodás, a gyermekközpontúság határozta meg, és ezt szeretnénk most egy újabb szintre emelni. Tudjuk, hogy sok alkalmazás, játék, szoftver és program létezik már, azonban azt is tudjuk, hogy a legjobb még nem született meg. Reméljük, hogy azt pont az egyik pályázó ötlete alapján, akár vele együtt fogjuk majd megvalósítani." - nyilatkozta Schrankó Péter, az OTP Fáy András Alapítvány ügyvezető igazgatója.

Az Ötletpályázat Döntője február 15-én lesz, szintén az Alapítvány budapesti OK Oktatási Központjában. A Mentor Program résztvevői ekkor prezentálják az ötleteiket, ezt követően hozza majd meg döntését a zsűri, azaz kiderül, hogy a 25 ötletgazda közül ki nyeri meg a fődíjat és kik lesznek a további díjazottak.