-a a +a

Alapítványi előadás az E5vös Szakmai Napon

2021-04-19 08:11
E5vos

2021. április 16-án került megrendezésre a budapesti Eötvös József Gimnázium szakmai napja, amelyen az OTP Fáy András Alapítvány is képviseltette magát. Az online programok során az Alapítvány vezető trénere, Csufor Lilla, az „Undergroundtól a mainstreamig - Kultúra és pénz" című, színes történetekkel, szórakoztató elemekkel és érdekes kérdésekkel tűzdelt interaktív előadásában a gazdaság, a kultúra és a művészet kapcsolatát mutatta be az érdeklődő hallgatóknak.

A szakmai napon többek között olyan előadók mellett képviseltette magát az Alapítvány, mint Nagy Zoltán Péter (OTP Bank – Marketing és kommunikációs igazgató és az OTP Fáy András Alapítvány jelenlegi megbízott ügyvezető igazgatója), Dávid Anna (Magvető igazgatója), Havas Gábor (Porsche Hungaria - műszaki tréner), Dr. Demeter Ádám (Richter Gedeon Nyrt.), Kepes András (író), Fehér Renátó (költő).

Az előadás során az Alapítvány vezető trénere - az OK Oktatási és Innovációs Központ programjaihoz hasonlóan - olyan inspiratív módszereket alkalmazott, amelyek hatékonyan támogatták a résztvevők pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási ismereteinek növelését, illetve kiemelték a művészeti műveltség szemléletformáló hatásának fontosságát. Továbbá olyan témák kerültek kiemelésre, mint a műtárgy értékként való definiálása, a művészeti szereplők feladatköreinek tárgyalása; nagy hangsúlyt kapott a pénz körforgásának megjelenítése a művészeti szférában, szemléltető példaként említve a magyarországi zenei piac bevételi lehetőségeit és ennek releváns kutatási adatait. További fontos témaként jelent meg a branding megjelenése a művészeti életben, az árverések világa vagy éppen a művészet mint befektetés kérdésköre is.

Az OTP Fáy András Alapítvány szakmai programjával örömmel vett részt a változó világunk kihívásai ellenére megvalósuló előremutató rendezvényen.