-a a +a

Alapítványi és banki közös stand az Educatio Kiállításon

2019-01-14 19:56
Image3 (fileminimizer)

Az OTP Fáy András Alapítvány - a tavalyi évhez hasonlóan - 2019-ben is az OTP Bankkal közös kitelepüléssel képviseltette magát a 19. Nemzetközi Educatio Oktatási Kiállításon, amely január 10-12. között került megrendezésre a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. A három nap során a két szervezet szakértő munkatársai több ezer tanulót, pedagógust és szülőt szólítottak meg.

 

Az érdeklődők kipróbálhattak több pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási, valamint karrierfókuszú aktivitást, amelyek az ismeretátadás mellett betekintést adtak az OK Oktatási Központ képzési módszertanába. A stand legnépszerűbb aktivitása egy „improvizált interjú" volt, amely során a résztvevők minőségi visszajelzéseket kapva próbálhatták ki magukat egy állásinterjún az OTP Bank illetékes munkatársai jóvoltából. Mindezt megelőzte egy felkészítő folyamat, amelyet az OTP Fáy András Alapítvány trénerei tartottak, akiknek segítségével az érdeklődők megismerhették, milyen a praktikus önéletrajzírás és a célravezető jelenlét egy állásinterjún.

A pályaorientáción és karriertervezésen túl az Alapítvány szakemberei a pénzügyi tudatosság fejlesztésére is nagy hangsúlyt fektettek, a jövőtudatosságnak ez is alapvető szegmense. Az idei év újdonsága egy tablet segítségével irányítható robot volt, amellyel játékos feladatokat oldhattak meg az érdeklődök, ez is segítette őket a szórakozva tanulásban.

A kiállítás teljes ideje alatt számos pozitív visszajelzés érkezett a résztvevőktől, akik elmondták, hogy nem csak a pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási és karrier tréningekbe való betekintést, hanem az Alapítvány OK Oktatási Központjai által kínált komplex programokat is rendkívül hasznosnak tartják.