-a a +a

Alapítványi jelenlét az Állami Számvevőszék konferenciáján

2021-04-19 08:16
Asz
Az Állami Számvevőszék szervezésében április 16-án tartották a „Pénzügyi kultúra 2021 – az oktatástól a bankolásig, és ami mögötte van” című online konferenciát, amelyen három frissen elkészült, a pénzügyi kultúra különböző területeit érintő kutatás eredményeit és legfőbb megállapításait mutatták be. A konferencia utolsó szakmai elemeként egy pódiumbeszélgetést tartottak, amelyen az OTP Fáy András Alapítvány is képviseltette magát.

 

A bemutatott kutatások a pénzügyi kultúrafejlesztő programok eredményességét, a felsőoktatásban tanuló hallgatók pénzügyi kultúráját vizsgálták, illetve áttekintették a pénzügyi tudatosság helyzetét, kiemelten foglalkozva a digitális kihívásokkal.

A panelbeszélgetésen az Emmi, a Pénzügyminisztérium, a Magyar Bankszövetség, a Pénziránytű Alapítvány és az Econventio vezető tisztségviselői mellett felszólalt Gróf Henrik Balázs, az OTP Fáy András Alapítvány oktatás-szakmai igazgatója is, aki hangsúlyozta, hogy az előrelépésben a bemutatott FinLit programok folyamatossága kiemelt fontosságú, ahogy a multiplikációs szereppel bíró „képzők képzése”, illetve a digitális edukációs lehetőségek megteremtése is.

Fotó forrása: Állami Számvevőszék