-a a +a

Az Erasmus+ projekt tréningjei oktatói szemmel

2016-07-04 12:21
011

Az OTP Fáy András Alapítvány trénerei a 2015/2016. tanév második félévében mintegy 1200 magyar, szlovákiai és romániai általános illetve középiskolás diákot tréningeztek az O.K.+ 2007-2014 című Erasmus+ projekt keretében. A kb. 80 kiscsoporttal folytatott 4-4 óra alatt nagyon sok tapasztalat gyűlt össze, melyeket az oktatók egy fókuszcsoportos megbeszélés során osztottak és vitattak meg egymással 2016. június 30-án annak érdekében, hogy a projektbeli tréningmunkát elemezzék és értékeljék.

Az Erasmus+ projektben minden tréninghez kapcsolódóan kérdőíves felmérésben vesznek részt a diákok, a tanárokkal pedig mélyinterjút folytatunk le, melyekkel mérjük a hatásokat és melyeken keresztül visszajelzéseket kapunk a tananyagról, az alkalmazott módszertanról, a diákok pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási ismereteiről és képzési igényeiről. Ezeket egészítik ki a gyerekek rezdülései, reakciói, melyeket az oktatók nagyon jól érzékelnek és tapasztalnak a tréningek közben, s melyek legalább olyan mértékben segítik a munkájukat, mint a célcsoport tagjainak papírra vetett véleménye.

A trénerek közti elemző megbeszélésen az asztalra kerültek a pozitív élmények mellett az esetleges nehézségek is, hiszen ezek nevesítésével, összesítésével, s a feloldásukra alkalmazandó megoldások megtalálásával érhetjük el célunkat, a tréningek színvonalának és a diákok elégedettségének növekedését. Alapvetően azonban elmondhatjuk, hogy a magyar, a szlovákiai és a romániai fiatalok is rajonganak a képzéseinkért, hálásak az új ismeretekért, az együtt töltött tartalmas órákért, ami további fejlesztésekre és együttműködésre ösztönöz bennünket.

Bízunk benne, hogy még több ezer diákkal találkozunk az Erasmus+ projekt időszakának végéig, 2017. augusztusig, akik szintén elégedetten és örömmel gondolnak vissza tréningjeinkre.


A fenti cikkben foglaltak csak az OTP Fáy András Alapítvány és a stratégiai partnerek véleményét tükrözi, és sem a Nemzeti Iroda (Tempus Közalapítvány), sem az Európai Bizottság nem felelős a cikkben szereplő információk semminemű felhasználásáért.