-a a +a

Az O.K. Központ pénzügyi kalandjai a STRAND Fesztiválon

2014-08-25 15:04
7720

 

Az alapítványi sátorban a lelkes érdeklődőknek bemutattuk, mire érdemes odafigyelniük a mindennapjaik során, hogy „ne ússzanak el" a pénzügyeikben. Négy játszva tanító aktivitásunkat próbálhatták ki a fesztiválozók, például a kockázathoz való viszonyukat a különböző méretű kosarakba való célba dobás során mérhették meg, pénzügyi fogalmakkal ismerkedhettek egy rendhagyó activity során, illetve próbára tehették pénzügyi intelligenciájukat zenei témájú kvízkérdéseink segítségével.

Az MR2 Petőfi Rádióval együttműködésben naponta élő rádiós adásban jelentkeztünk egy-egy aktivitást bemutatva az O.K. sátorból, melyek a rádió műsorvezetői körében is osztatlan sikert arattak. Az élő rádiós bejelentkezés során a „Hármas kosár" fantázianévre hallgató aktivitásunkban a Mary PopKids zenekar tagjai is próbára tették stratégiaalkotó képességüket, valamint kockázatvállalási hajlandóságukat.

A Balatonban fürdés ezúttal kimaradt az O.K. Csapat estéiből, de helyette legalább annyi vizet kaptunk felülről. Nagy örömünk volt az esőben, hogy a gyakori felhőszakadásoknak hála rendkívül nyitott és érdeklődő fiatalok találtak menedékre a sátrunkban, így velük hosszabb időre is elmélyülhettünk a pénzügyi-gazdasági tudatosság kérdéseiben.

Az alapítványi stand látogatottságát egy spontán gerilla akció is növelte: egy vidám zenekar a város különböző részein pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási tartalmú dalokkal koncertezett és keltette fel a fiatalokban a kíváncsiságot és tudásszomjat a téma iránt.

 


 

Az O.K. Központ az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében támogatott, TÁMOP-3.2.1.B-11/1-2012-0001 azonosítószámú, „Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja" című projektben került kialakításra. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 1 103 552 921 Ft.