-a a +a

Az O.K. Központ Ügyfélszolgálata

2013-01-05 14:00
5176

Gyakran ismételt kérdések

 

Alapvető információk az O.K. Központról

 

Ki volt Fáy András?

Fáy András (1786. május 30. - 1864. július 26.) a "nemzet mindenese" volt. Ő szervezte meg, alapította az első magyar pénzintézetet, a Pesti Első Hazai Takarékpénztárat. További információ: http://www.otpfayalapitvany.hu/fay_andras

 

Mi az O.K. Központ?

Az OTP Fáy Andás Alapítvány által létrehozott O.K. Központ (Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja) ingyenes elsősorban gazdasági és pénzügyi ismeretek oktatásával foglalkozik.

 

Ki finanszírozza az O.K. Központ működését?

Az O.K. Központ az OTP Bank 600 millió Ft-os támogatásával és az Európai Unió 1,1 milliárd Ft-os társfinanszírozásával jött létre és nyújt pénzügyi és gazdasági képzést ingyenesen az érdeklődőknek.

 

Milyen képzést nyújt az O.K. Központ?

Az O.K Központ elsősorban pénzügyi és gazdálkodási témában nyújt képzéseket. Ezen kívül a következő témákból is lehet választani: Sport és Üzlet, Kommunikáció és Média, Örökséggazdálkodás.

 

Mennyibe kerül a képzés?

A képzés INGYENES!

 

Történik az O.K. Központban szolgáltatásértékesítés?

Nem, a képzések célja hogy az idelátogatók pénzügyi tudatosságát növeljük, melynek hatására a résztvevők a későbbiekben maguk tudnak jó pénzügyi döntéseket hozni, termékeket választani a saját igényeiknek megfelelően.

 

Csak Budapesten van O.K. Központ?

Jelenleg egy budapesti központtal rendelkezünk, a vidéki helyszínekre trénereink mennek ki és tartanak színvonalas képzést. A felszerelést és a szükséges eszközöket a trénerek magukkal viszik, így az iskolának csak a helyszínt kell biztosítania. A program ebben az esetben is ingyenes!

 

Mit takar az, hogy élmény gazdag környezet várja az idelátogatókat?

A diákokat a legmodernebb audiovizuális oktatási eszközök várják az O.K. Központban. Inspiratív környezetben, interaktív tréningen vehetnek részt, mely lehetővé teszi számukra, hogy szórakozva tanuljanak.

 

 

Képzéssel kapcsolatos kérdések

 

Milyen módszerrel történik az oktatás?

A oktatási módszerünk nagy hangsúlyt fektet az interaktivitásra, a saját élményszerzésre, a vidám, közvetlen hagulatra. A diákokat európai színvonalú, modern, inspiráló környezet veszi körül az O.K. Központban.

 

Mi a tréning?

A tréning jelen esetben egy olyan program, ami szakít a tanórán megszokott szabályokkal és időkeretekkel. A diákok általában kiscsoportokban dolgoznak, és közösen - a trénerek irányításával - tanulnak. Az interaktív tréning jó lehetőséget nyújt minden résztvevő számára, hogy megossza saját tapasztalatait, illetve új ismeretekkel bővüljön tudása.

 

Kik tartják a tréningeket?

A tréningeket az Alapítvány dinamikus, mosolygós, fiatal trénerei tartják. Oktatóink különböző felsőfokú végzettségekkel rendelkeznek, van köztük pedagógus, pszichológus, közgazdász, szociálpedagógus, kommunikációs szakember, szociológus.

 

Hány órás egy képzés?

A tréningek a 9. és 10 . évfolyamon 4 órásak, 11. és 12. évfolyamon 6 órásak. Kérjük, a részletekről érdeklődjön munkatársinknál a megadott telefonszámok egyikén.

 

Ez is olyan, mint az iskolai tanóra?

Oktatási módszertanunk eltér az iskolai tanórákon megszokottaktól. A tréning során gyakorlatokkal és prezentációkkal felváltva dolgozunk. A diákok a gyakorlatokon kersztül saját élményt szerezve sajátíthatják el a pénzügyi és gazdasági ismereteket, mely tudás így maradandóbb és a jövőben könnyen alkalmazható lesz számukra. Az egész foglalkozás interaktív és szórakoztató, hamar elmegy a nap, a diákok szinte észre sem veszik hogy tanultak, annak ellenére sem, hogy nem 45 perces órákat tartunk, hanem 1-1,5 órás blokkokra oszjuk 4 vagy 6 órás tréningmoduljainkat.

 

Ad valamilyen papírt/végzettséget ez a képzés?

Jelenlegi képzésünk nem ad plusz végzettséget.

 

Hogyan lehet részt venni a képzéseken?

"Programszervezőinkkel szükséges időpontot egyeztetni. Képzésünk ingyenes! Elérhetőségeink: Telefon - +36 1 413 06 20, +36 1 413 06 21, +36 1 413 06 23, +36 1 413 06 24
E-mail címek: krisztina.pall@okkozpont.huhenrietta.schwarczl@okkozpont.hu"

 

 

Részvétellel kapcsolatos kérdések

 

Kik vehetnek részt az O.K. Központ képzésein?

Az O.K. Központ képzésein jelenleg elsősorban középiskolás diákok vehetnek részt, de már fejlesztés alatt áll az általános iskolai anyagunk és felnőttképzési programunk is.
Csak OTP dolgozók gyermekei (és azok osztályai) vehetnek részt a képzéseken?
Természetesen nem, hiszen nincs feltételekhez kötve a részvétel képzéseinken.

 

Vidéki iskolák is jelentkezhetnek?

Természetesen vidéki iskolákat is várunk központunkban. Mindemellett az O.K. Központ utazó hálózatot is működtet, trénereink örömmel keresik fel azokat az vidéki iskolásokat, akik nem tudnak a fővárosba elutazni. A felszerelést és a szükséges eszközöket a trénerek magukkal viszik, így az iskolának csak a helyszínt kell biztosítania. A program ebben az esetben is ingyenes!

 

Ha nem tud valaki eljönni a központba, máshol is részt vehet a képzésen?

Az O.K. Központ utazó hálózatot is működtet, így az ország bármely pontjára el tudjuk juttatni tréningjeinket.

 

Csak pénzügyi és gazdasági képzéseken vehetek részt az O.K. Központban?

A Központ fő profilja a pénzügyi és gazdasági oktatás, de számos kapcsolódó területet is érintünk a képzések alatt. Több olyan speciális tematikájú tréningmodullal is várjuk az idelátogatókat az évfolyamos képzések mellett, mint például a Sport és üzlet. A tréningmodulok fejlesztése folyamatos, érdemes tehát látogatni a honlapunkat, hiszen folyamatosan bővülő kínálatunkban előbb-utóbb mindenki megtalálja az érdeklődésének megfelelő programot.

 

Egyénileg is lehet jelentkezni a képzésre?

Elsősorban középiskolák jelentkezését várjuk, de megfelelő számú érdeklődő esetén van lehetőség egyéni csoportok kialakítására is.

 

Milyen korosztály számára nyújt képzéseket az O.K. Központ?

Jelenleg a középiskolás korosztály számára tartunk tréning programokat, de a fejlesztés folyamatos, az érintettek köre pedig folyamatosan bővül egészen addig, amíg a nem túl távoli jövőben már minden korosztály számára tudunk ingyenes képzéseket biztosítani.

 

Hányadikos diákoknak szól a program?

A középiskola összes évfolyamának szól ez a program. Tréningmodujaink egymásra épülnek, a 9. évfolyamban egészen az alapoktól kezdjük majd a 12. évfolyam végére eljutunk a komplex pénzügyi gondolkodás és tervezés szintjére. Felzárkóztató képzést is tartunk a korábbi évfolyamos modulok anyagaiból azoknak a felsőbb évfolyamos diákcsoportoknak, akik még nem vettek rész rajtuk, ezután pedig jöhet a korosztályuk számára kifejlesztett képzés.

 

Más korosztály is részt vehet a képzéseken?

Jelenleg a középiskolás korosztály számára tartunk tréning programokat, de a fejlesztés folyamatos, az érintettek köre pedig egészen addig bővül, amíg a nem túl távoli jövőben már minden korosztály számára tudunk ingyenes képzéseket biztosítani.

 

Általános iskolások is részt vehetnek a képzéseken?

Jelenleg a középiskolás korosztály számára tartunk elsősorban tréning programokat, de a fejlesztés folyamatos, jelenleg az általános iskolák programján is dolgozunk.

 

Felnőttek is részt vehetnek a képzéseken?

Jelenleg a középiskolás korosztály számára tartunk tréningprogramokat, de a fejlesztés folyamatos, az érintettek köre pedig folyamatosan bővül.

 

 

Látogatással kapcsolatos kérdések

 

Hol található az O.K. Központ?

Az O.K. Központ Budapest VI. kerületében, a diplomáciai negyedben, a Benczúr utca 26 szám alatt található.

 

Hogyan közelíthető meg az O.K. Központ?

Az O.K. Központ tömegközlekedéssel a M1 (földalatti) Bajza utcai megállójától kb. 2 percre található.

 

Mi az O.K. Központ nyitva tartási ideje?

A ház reggel 7-től este 19 óráig tart nyitva. A képzések általában 9 órakor kezdődnek, de a kezdés a jelentkezők igényeire szabható.
Hány órától kezdődnek a tréningek?
A tréningek jellemzően 9 órakor kezdődnek, de a kezdés a jelentkezők igényeire szabható.

 

Mit kell magammal vinnem az O.K. Központba?

Nem szükséges, hiszen mindent biztosítunk a képzéshez.

 

A diákok számára megoldott az étkeztetés az O.K. Központban?

Igen, minden diák, aki részt vesz a képzésen kap egy szendvicset, ezen kívül ital és snack automatáink kínálatából is válogathat. Amennyiben a kapcsolattartó pedagógusok előre jelzik nekünk diákjaik esetleges ételérzékenységét, a nekik megfelelő alapanyagokból készült szendvicseket kapnak az illetékes fiatalok.

 

A kísérő pedagógusoknak jelen kell lenniük a tréningen?
Nem szükséges, de a tréning időtartama alatt a kísérő pedagógusok a Központ zsibongójában megvárhatják a diákokat. Különböző elfoglaltságokat ajánlunk számukra ez idő alatt.

 

A kísérő pedagógusok számára milyen elfoglaltsági lehetőségeket nyújt az O.K. Központ a tréning ideje alatt?

A kísérő pedagógusok számára használatra bocsátunk tabletet internethozzáféréssel, emellett olvashatnak szakmai újságokat, szórakoztató újságokat, és ha van kedvük, játszhatnak kinect játékainkkal. Ebédre pedig egy ízletes szendvicsre a vendégeink.

 

Kinél lehet érdeklődni a tréningekről? Mik a Központ elérhetőségei?

"Az O.K. Központ ügyfélszolgálatán keresztül minden kérdésére választ kaphat programszervezőinktől, Páll Krisztinától és Schwarczl Henriettától. Elérhetőségeink: +36 1 413 06 20, +36 1 413 06 21, +36 1 413 06 23, +36 1 413 06 24.
E-mail címek: krisztina.pall@okkozpont.huhenrietta.schwarczl@okkozpont.hu"