-a a +a

Bemutatkozik, a Platypus: A FinLit Story

2020-09-30 01:58
O 20201001 093705 283 63376
2020. szeptember 30-án került megrendezésre a budapesti OK Oktatási és Innovációs Központban az OTP Fáy András Alapítvány
által fejlesztett, pénzügyi kihívásokkal egybekötött, ingyenes kalandjátéknak, a Platypus: A FinLit Story-nak a sajtótájékoztatója.
 

Az OTP Fáy András Alapítvány egyik fő küldetése az általános és középiskolás diákok pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási oktatása, most pedig emellett az Alapítvány egy formabontó digitális megoldást is fejlesztett a Platypus: A FinLit Story-t, amely egy pénzügyi feladványokkal teletűzdelt, ingyenesen letölthető, fiataloknak szóló mobilos játék.

A játék két főhőse Cash és Flow, akiknek a kerettörténet szerint feladatuk megtisztítani az univerzumot a pénzügyi pusztulást terjesztő Suttogóktól. Az ifjú kacsacsőrű emlősöknek Dér Heni, a népszerű énekesnő és Cooky, az ismert rádiós műsorvezető kölcsönözték a hangjukat.

A sajtótájékoztatót Gróf Henrik Balázs, az OTP Fáy András Alapítvány oktatás-szakmai igazgatója nyitotta meg köszöntő beszédével. Ezt követően felszólalt az applikációt fejlesztő cégek képviseletében Ács Dávid, a SuperCharge Kft. üzletfejlesztési igazgatója, illetve Kurucz Attila, a Nuage Kft. ügyvezetője. A fejlesztő cégeket képviselő szakemberek ismertették a nyilvánosággal, hogyan készült a Platypus: A FinLit Story.  

A szakmai fejlesztő partnercégek előadását követően az OTP Fáy András Alapítvány képviseletében Benedek Henriett, digitális oktatásfejlesztési szakértő előadását hallhatták a sajtó képviselői, aki a Platypus: A FinLit Story szakmai bemutatásával folyatta a sajtótájékoztatót.

Természetesen az eseményen „bemutatkozott” Cash és Flow is, vagyis a főszereplők hangjai, akik nem mások, mint Dér Heni énekeső és Cooky, az ismert rádiós műsorvezető. 

A sajtó kérdéseit követően pedig Cash és Flow is megörvendeztette a jelenlévőket egy fantasztikus produkcióval.