-a a +a

Digitális Témahét az OK Oktatási Központokban

2019-04-15 22:31
Img 4219

Az OTP Fáy András Alapítvány immáron harmadik alkalommal vett részt a Digitális Témahéten nívós programok megvalósításával. A kezdeményezést négy évvel ezelőtt hívta életre a Digitális Pedagógiai Módszertani Központ. A cél egyértelmű volt: a digitális oktatást kivinni a számítástechnika termekből, becsempészni azt más tudományterületek oktatásába is, hiszen a „digitális írástudás" a XXI. század munkavállalóinak nagyon fontos követelménye lesz.

 

Az idei DTH külön célkitűzése a természettudományos területeken való megjelenés, illetve kiemelten a határon túli iskolák, diákok bevonása volt. Mivel az alapítványi tréningeken az OK Oktatási Központok trénerei napi szinten alkalmaznak digitális eszközöket, a robotika pedig az általános iskolás képzések fontos részét képezi, így egyértelmű volt a programhoz való 2019-es csatlakozás.

Április 8. és 12. között Budapesten és Nyíregyházán több száz magyarországi és felvidéki diák vett részt pénzügyi, gazdasági, és gazdálkodási tréningeken, akik többek között a kereskedelem, a kockázatok és a költségvetések mellett a kódolás rejtelmeibe is belekóstolhattak. Társuk ezen kihívás során a TrueTrue zsebrobot volt, amellyel a játékos feladatok során bebizonyították, hogy a fiatalok egészen bensőséges viszonyt ápolnak a digitális technológiával: bár még sosem találkoztak a robottal és a kódoló applikációval, szinte azonnal megértették használatát. Mindennek akkora sikere volt, hogy a fiatalok nem csak a tréninggyakorlatok során, hanem a szünetekben is tovább játszottak TrueTrueval, folyamatosan új feladatokat kitalálva számára.