-a a +a

Elindult az OTP Fáy András Alapítvány és az OTP Ready Alapítvány közös programja

2017-10-26 12:05
Dsc 0668 (fileminimizer)

A magyarországi OTP Fáy András Alapítvány és a szlovákiai OTP Ready Alapítvány 2017. október 26-án a komárnoi Selye János Egyetemen tartotta közös, kétéves programjának nyitórendezvényét, melyet a Regionális Fejlesztési Alap és az Európai Unió is támogat az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretében.

 

A rendezvényen a több mint 100 jelenlévő meghallgathatta a két szervezet rövid bemutatkozását, a program bemutatását, illetve a pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási tréningekbe már korábban bevont két iskola vezetőjének beszámolóját is. A rendezvény zárásaként egy rendkívül érdekes szakmai előadást tekinthettek meg a résztvevők, Tomáš Pešek tolmácsolásában tudhattak meg többet arról, hogyan lehet közelebb hozni az átadandó tudást a mai fiatal nemzedékeinkhez.

A két alapítvány eddig összesen több mint 100.000 általános és középiskolás diák számára nyújtott ingyenes, jövőtudatosságra nevelő, pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási és pályaorientációs tréningeket. A képzések során alkalmazott módszertan, az ún. „OK módszertan", egy saját, különleges, komplex oktatási módszer, amely leginkább inspiratív pedagógiai és edutainment elemekből áll és teljesen egyedi tartalmakkal rendelkezik.

Jelen program célja - melynek teljes költségvetése 291.744,60 Euro -, hogy minél több emberhez jussanak el a fent említett képzések, ezzel emelve a két ország pénzügyi kultúrájának szintjét. További cél, hogy a képzésekkel együtt, valamint a szemléletformáló eseményeken keresztül hozzájárulást biztosítson a vállalkozások fejlesztéséhez, az oktatás reformjához, segítőleg hasson az el- és kivándorlás megfékezésére és a hátrányos helyzet leküzdésére.
A kétéves projektidőszakban várhatóan több mint 3700 diák és 180 felnőtt képzése valósul majd meg a határ két oldalán, illetve 2018-tól kibővül a programkínálat is: 3 darab felnőtteknek szóló, kétnyelvű tananyag, valamint 3 darab interaktív táblás alkalmazás is kidolgozásra kerül, elősegítve a pénzügyi műveltség még gyorsabb terjedését.
Továbbá a projekt eredményeképpen a tervek szerint 2018-ban létrejön egy három teremmel rendelkező OK Oktatási Központ Nagyszombaton is. Így ez az OK Projekt keretein belül immáron a második külföldi oktatóközpont lesz, az idén októberben megnyílt bukaresti központ után.

Már a megnyitó rendezvény szünetében, illetve azt követően több iskola is jelezte szándékát, hogy szívesen részt venne diákjaival a képzéseinken, valamint Tomáš Pešek, oktatási szakember, előadásában külön ki is emelte, hogy milyen jó és értékes az a módszertan, amellyel a két Alapítvány dolgozik.
Mint azt Angelika Mikócziová előadása során elmondta: „Őszintén hisszük, hogy a felnővő generáció pénzügyi műveltsége kulcsfontosságú a sikeres felnőttkori életvitelhez. Így segítünk felnevelni egy, a pénzügyeit felelősen kezelni és pénzügyi kérdésekben helyesen dönteni képes generációt."

Az OTP Fáy András Alapítvány és az OTP Ready Alapítvány vezetői bíznak benne, hogy az OK Projekt korábbi programjaihoz hasonló sikereket érnek el és még több diák indul el a pénzügyi tudatosság útján, mivel a pénzügyi kultúrafejlesztésben és ebben az együttműködésben „nincsenek határok".


A fenti hír tartalma nem feltétlenül képviseli az Európai Unió hivatalos álláspontját.