-a a +a

ELTE Tanártovábbképzési program a 2020/2021-es tanévben

2021-04-19 08:13
K%c3%a9p elte tan%c3%a1rtov%c3%a1bbk%c3%a9pz%c3%a9s cikk

Hamarosan lezárul az OTP Fáy András Alapítvány és az Eötvös Loránd Tudományegyetem Pedagógiai és Pszichológiai Karának idei tanártovábbképzési programja, amelynek célja, hogy a képzés résztvevői a későbbiekben munkájukkal elősegítsék a fiatal generációk pénzügyi-gazdasági ismereteinek a bővítését az itt szerzett korszerű szakmai és módszertani ismereteikkel.

A 202062021-es tanév rendhagyó módon – teljes egészében – online formában valósult meg az alapítványi négy képzési alkalmat tekintve. Az első találkozás kettős célt szolgált: egyfelől a képzésben résztvevők betekinthettek az OTP Fáy András Alapítvány által alkalmazott módszertanba, másrészt az Alapítvánnyal és a 21. századi pénzügyi műveltséggel kapcsolatban kaptak értékes információkat. A képzési alkalmak is online formában valósultak meg, amelyek során bemutatásra került az Alapítvány által fejlesztett pénzügyi edukációs játékapplikáció, a Platypus: A FinLit Story, és annak tantermi lehetőségei, valamint egyéb oktatási termékek és komplex oktatási csomagok is megjelentek, például a BanKing kártyajáték és az OK Moneytainment Box.

Az alapítványi trénerek segítségével online megvalósítható, interaktív pénzügyi feladványokkal is megismerkedhettek a hallgatók, valamint elvégezhettek egy részükre kidolgozott e-learning anyagot is. Ezen keresztül ismerhették meg a változatos digitális tananyagokat tartalmazó távoktatási programcsomagot, azaz a Fáy Digitális Oktatási Programot.

A képzés során nagy hangsúly került a pénzügyi aktualitásokra és a közoktatásban megjelenő olyan pénzügyi témákra, mint a tudatos pénzkezelés, a digitális veszélyek és a fenntarthatóság. A pénzügyek mellett a tudatos karrier- és életpályatervezés témája is fókuszba került. A program zárásaként további digitális oktatási lehetőségekkel és ezekhez kapcsolódó pénzügyi feladatokkal találkozhattak a résztvevők, valamint saját élményt szerezhettek egy-egy tréninggyakorlat online megvalósítható változata által.

A képzés keretében a 2020/2021-es tanévben a portfólió típusú szakdolgozat kötelező részeként leadott tanulmánnyal a hallgatók indulhatnak az Alapítvány által meghirdetett pályázaton, amelynek célja a pedagógusok ösztönzése arra, hogy a hazai pénzügyi edukáció fejlesztésének elősegítése érdekében a megszerzett ismereteiket magas színvonalon hasznosítsák.

Sok sikert kívánunk a képzésben részt vevő hallgatóknak a tanévzáráshoz!