-a a +a

Erasmus+ pályázatot nyert el az OTP Fáy András Alapítvány

2014-09-18 09:03
Erasmuslogoegyedi
Az OTP Fáy András Alapítvány irányításával és koordinálásával, valamint két szlovákiai és két romániai oktatási intézmény partnerségével valósul meg a következő három évben az „O.K.+ 2007-2014” elnevezésű projekt, melynek fókuszában a magyar, szlovák és román pénzügyi-gazdasági oktatás fejlesztése áll. A projektet az Európai Unió az Erasmus+ Program keretében összesen 346.279 EUR támogatásban részesíti.
 
  
A stratégiai együttműködés célja az OTP Fáy András Alapítvány által létrehozott, egyedi módszertanra épülő és eredményesen működő pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási tudatosságra nevelő, általános és középiskolás diákokat célzó oktatási-képzési rendszerének (OK Projektjének) továbbfejlesztése, minőségének növelése, új, európai uniós ismereteket tartalmazó tréningmodulokkal való bővítése és az adott partnerországok viszonyaihoz igazodó tananyagok kidolgozása adaptálás révén.
 
A XXI. században való boldoguláshoz nélkülözhetetlen ismeretek magyar nyelven való átadása a hároméves projektidőszak alatt a Koordinátor központi intézményén, a budapesti OK Oktatási Központon kívül Szlovákiában és Romániában is meg fog valósulni, a következő partnerintézmények diákjainak bevonásával:
  • Székely Mikó Kollégium, Sepsiszentgyörgy, Románia;
  • Csiky Gergely Főgimnázium, Arad, Románia;
  • Alapiskola és Óvoda, Almágy Szlovákia;
  • Magyar Tanítási Nyelvű Alapiskola Buzita, Szlovákia.
 
A projekt keretein belül tervezetten 2700 magyarországi, illetve szlovákiai és romániai magyar ajkú diákhoz jut el a kidolgozásra kerülő 4 db új, illetve 24 db adaptált tréningmodul (ezek szlovák és román nyelvű verziója is elkészül), valamint a program részét képezi mindhárom országban 1-1 kérdőíves és mélyinterjús kutatás is, melyekből 3 különböző – ország-specifikus – kutatási tanulmány készül.
A kialakított modulok bármely diák számára ingyenesen lesznek elérhetők, ezzel biztosítva az egyenlő esélyű hozzáférést, csökkentve a területi, társadalmi-gazdasági és kulturális különbségeket.
 


A fenti cikkben foglaltak csak az OTP Fáy András Alapítvány és a stratégiai partnerek véleményét tükrözi, és sem a Nemzeti Iroda, sem az Európai Bizottság nem felelős a cikkben szereplő információk semminemű felhasználásáért.