-a a +a

Erasmus+ projekttalálkozó Budapesten

2016-06-21 08:38
9366

A stratégiai partnerek június 16-án egy multiplikációs rendezvény keretében mutatták be a nyilvánosságnak az Erasmus+ projekt elmúlt hónapokban létrehozott szellemi termékeit - a magyar nyelvű Karrier Programot és annak romániai adaptációját, illetve a Magyarországon már lezajlott, OK módszertanra épülő karrier tréningeket -, mely lehetőséget teremtett a partnerszervezetek képviselőinek újbóli személyes találkozására.

A két alapítvány szakemberei még a rendezvény előtti utolsó órákban is figyeltek egyrészt arra, hogy a romániai vendégek is a lehető legteljesebb képet kapják a fiatalok tudatos életpálya- és karriertervezését segítő programról és annak módszertanáról, másrészt arra, hogy a sajtón keresztül szélesebb közönséghez juthassanak el a projekt eredményei.

A nagy sikerű rendezvényt követő napon tovább folytatódott a közös munka. A projekt megbeszélésen napirendre kerültek a következő időszak szakmai és pénzügyi feladatai és határidői is.

2016 nyara - részben - a romániai alapítvány trénereinek felkészüléséről fog szólni. Az OTP Fáy András Alapítvány munkatársai végzik a romániai kollégák felkészítését a karrier tréningek megtartására, majd számon is kérik az elsajátított ismereteket, készségeket. A remélhetőleg sikeres vizsgákat követően szeptembertől már a romániai fiatalok is részesei lehetnek az önismeretet növelő, kulcskompetenciákat megerősítő programnak a saját hazájukban. Mindeközben Magyarországon nyáron is zajlanak a karrier tréningek, melyek révén egyre több és több gyermek léphet a tudatos jövőtervezés útjára.

A projekt szakmai és pénzügyi előrehaladásának vizsgálata, a személyes egyeztetés nagymértékben segítette a projektmenedzsment munkáját, az augusztusban esedékes, a projekt megvalósításáról szóló átfogó időközi beszámolóra való felkészülést és az azt követő időszak tervezését.


A fenti cikkben foglaltak csak az OTP Fáy András Alapítvány és a Fundatia Dreptul la Educatie véleményét tükrözi, és sem a Nemzeti Iroda (Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet - Erasmus+ Ifjúsági Programiroda), sem az Európai Bizottság nem felelős a cikkben szereplő információk semminemű felhasználásáért.