-a a +a

European Money Quiz magyarországi döntő a nyíregyházi OK Oktatási Központban

2019-03-26 10:18
 hff9169

2019 tavaszán immáron ötödik alkalommal került megrendezésre a Pénz7 rendezvénysorozat a pénzügyi tudatosság és gazdálkodás jegyében. A programsorozat részét képezte egyfajta záró eseményként egy pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási vetélkedő is, amely március 25-én a nyíregyházi OK Oktatási Központban került megrendezésre.

 

Magyarország 2015-ben csatlakozott először az Európa szerte közel 30 országban egy időben zajló European Money Week kezdeményezéshez. A program célja, hogy már fiatal kortól segítse a pénzügyek iránt érdeklődő diákokat ismereteik bővítésében, és felhívja a figyelmüket a mindennapi pénzügyi tudatosságra. A program tökéletesen illeszkedik az OTP Fáy András Alapítvány OK Oktatási Központjainak minden napokban folytatott működéséhez, tevékenységéhez, így ahhoz évről évre csatlakozik, annak különböző programelemeit lehetőségei szerint támogatja, így a Pénz7-hez kötődően megrendezett European Money Quiz magyarországi döntőjének is helyszínt biztosított.

A nyíregyházi OK Oktatási Központ adott ugyanis otthont a vetélkedőnek, amelyen idén 10 észak-alföldi és észak-magyarországi középiskola tanulói vehettek részt. A leggyorsabban jelentkező intézmények 2-2 diákkal képviseltették magukat az izgalmas versenyen.

A rendezvény egyik szórakoztató és egyben edukatív, versenyen kívüli programelemeként a résztvevő diákok az OK Oktatási Központ trénerei segítségével egy játékos gyakorlatban próbálhatták ki magukat, amelynek középpontjában a tudatos jövőtervezés témaköre állt és persze a feladat főszereplői, a Sphero robotok.

A nívós döntőt végül a jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakgimnázium diákjai nyerték meg, akik ennek köszönhetően Brüsszelben képviselhetik Magyarországot az európai döntőben.