-a a +a

Földünkért Világnap digitális oktatási tartalommal

2020-10-22 08:19
Foldunkert vilagnap

Az OTP Fáy András Alapítvány munkatársai idén rendhagyó programmal emlékeztek meg a Földünkért Világnapról, amelyet világszerte október 21-én tartanak minden évben.

 

Az Alapítvány a vírushelyzetben is folyamatosan keresi a megfelelő platformot a diákok megszólítására és oktatására. Így amíg az elmúlt években tréningeken, addig – a kialakult szituáció miatt - most digitális formában, élő videóközvetítés, vagyis stream oktatás keretein belül ismerkedhettek meg a fiatalok a környezetvédelem és a fenntarthatóság fontosságával, kiemelten hangsúlyozva az egyéni felelősségvállalás fontosságát. A képzés során tisztázásra kerültek olyan fogalmak, mint például az ökológiai lábnyom, a fenntartható, illetve fenntarthatatlan fejlődés, az alternatív energiatermelés és felhasználás.

Az oktatás különlegességét az adta, hogy az Alapítvány mintaiskolája, a Budai Gimnázium és Szakgimnázium 9. évfolyamos tanulói részesülhettek elsőként az élő digitális oktatásban, ami ezért egyfajta „pilot projektként” is funkcionált.

Bár ezen alkalommal a Földünkért Világnap apropóján természetesen a környezetgazdálkodás került a fókuszba, de emellett még számos témakört érintő digitális oktatóanyag készült mind az általános, mind a középiskolás évfolyamok számára. A gazdasági szereplőktől és a családi gazdálkodástól kezdve a pénztörténet és modern fizetési megoldásokon, illetve a bankrendszer működésén át egészen a munkavállalói alapismeretekig a közeljövőben minden diák élvezheti a jó hangulatú, lényeges, alapvető tudnivalókat tartalmazó, apróbb interakciós elemekkel is színesített élő stream előadásokat.