-a a +a

„Ha ezzel már egy embernek is segítettem, nekem megérte a dolog.”

2020-12-10 14:25
130822814 2891267587769689 5048433361438149422 n
„Egyszer volt, hol nem volt, volt egyszer egy fiú, akit nagyon érdekelt a gazdaság működése, ezért az interneten kóborolva ráakadt a Platypus pénzügyi edukációs mobilapplikációra. Nosza, ha már megtalálta, ki is próbálta és a játék rajongója lett…” Kezdhetnénk így is a történetet, mivel annyira mesébe illő, de a napokban megismert fiatalember nagyon is valós.
 

Szabó Levente egy 15 éves pesti srác, a Pesterzsébeti Közgazdasági Szakgimnázium 9. osztályos tanulója. Valóban érdekli a gazdaság minden aspektusa, rengeteg könyvet olvas a témával kapcsolatosan és keresi a lehetőségét, hogy pénzügyi, gazdasági tudását autodidakta módon is fejlessze. 

Leventére akkor figyeltünk fel, amikor a Platypus mobilapplikációban szerezhető pontokkal nem menő és nagy értékű ajándékokra licitált az online térben, hanem a karácsonyi felhívásunkban meghirdetett adományozásra költötte pontjait. A megvásárolt adományozási voucherek értékében és azt kiegészítve, az OTP Fáy András Alapítvány tartós élelmiszert vásárolt jászsági, szabolcsi és dél-duántúli rászoruló családoknak. Levente a 100 meghirdetett utalványból 44-et egymaga megvásárolt, tette mindezt azért, mert segíteni szeretett volna a maga módján és a maga eszközeivel a járvány idején. 

Szerettük volna megismerni és bemutatni ezt a fiút, aki tettével egy modernkori angyalnak is beillik. Szerencsére Levente nyitott volt, így online interjú keretében beszélgettünk vele az applikációról, az érdeklődési köréről és a jótékonykodásról.

Mesélj magadról pár szóban! 

Nincs testvérem, így sokat vagyok otthon egyedül, rengeteget olvasok, leginkább a gazdasági témájú és pszichológiai könyvek érdekelnek. Például a legutóbbi olvasmányom Elon Musk élete volt, és ez rendkívül inspirálóan hatott rám. Ezen kívül keresem a hasonló érdeklődésű fiatalok társaságát online keretek között, illetve a barátaimmal is sokat brainstormingolunk közösen. 

Mi tetszett meg neked az applikációban?

Nagyon megkedveltem a Platypus mobilapplikációt, már régóta kerestem olyan online felületet, amellyel a gazdasági ismereteimet fejleszthetem. Több új információval is találkoztam játék közben, például a pénztörténeti ismereteim jelentősen fejlődtek. Nagyon sokat játszottam az applikációval, mert újabb és újabb pénzügyi bolygót akartam meghódítani, és fejleszteni akartam magam a gazdasági ismereteket illetően. Nagyon tetszettek a változatos témák, a karakterek és a szinkronhangok is viccesek (Dér Heni, Cooky). A játék által megismertem az OK Központot és az OTP Fáy András Alapítvány tevékenységeit is. Szeretnék majd menni pénzügyi tréningre a járványhelyzet elmúltával. 

Mi volt a legfontosabb motivációd, amikor a játékban szerzett pontjaidat jótékony célra ajánlottad fel?

Játék közben értettem meg azt, hogy a pontjaimmal ajándékokra is licitálhatok, persze be kell valljam, hogy a Playstation 4 megszerzése azért az én fejemben is megfordult. Azonban rájöttem, hogy arra össze is gyűjthetem a pénzt, adományozni viszont csak most volt lehetőségem. Tenni szerettem volna valamit ebben a pandémiás helyzetben, valamilyen építő dolgot szerettem volna vásárolni. Láttam és olvastam arról, hogy hány család került most nehéz helyzetbe, ezért határoztam el, hogy a pontjaimmal támogatni szeretném őket. Ha ezzel már egy embernek is segítettem, nekem megérte a dolog.

Meséltél valakinek az applikációról és a jótékonykodásról? 

Igen, az applikációt sok embernek ajánlottam az iskolában. Az adományozásról csak a szüleimnek meséltem, akik nagyon büszkék voltak rám, de más nem tudja. 

Remélhetőleg általunk sok emberhez eljut Levente híre és más diákokat is inspirálhatunk a hozzáállásával, buzdíthatjuk a diákokat a Platypus mobilapplikáció használatára.

 

Letöltési linkek: 

Google Play : https://play.google.com/store/apps/details?id=hu.fay.platypus

AppStore : https://apps.apple.com/app/id1502144776

Weboldal: www.platypus.hu