-a a +a

Hamarosan Romániában is elindul az O.K. projekt

2014-05-26 12:07
7397

A Magyarországon Budapesten és Nyíregyházán működő Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja már több alkalommal bemutatkozott a szomszédos országokban - az Alapítvány trénerei tartottak már sikeres tréningeket Romániában, Szlovákiában, Szerbiában, Szlovéniában és Horvátországban is. A tavalyi bukaresti képzések győzték meg az OTP bank Romania vezetését, hogy az OTP Fáy András alapítvány szakmai vezetésével hasonló kezdeményezésbe fognak és felépítik az O.K. projekt első külföldi „lábát", hogy a jövőben még több Romániában élő diák részt vehessen majd a pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási tréningeken.

A leendő romániai trénerek, hasonlóan magyarországi kollégáikhoz, a budapesti képzés során elsajátították a legfontosabb tartalmi és módszertani ismereteket, melyeket a következő néhány hétben - már Bukarestben - folyamatosan bővíteni fognak az Alapítvány szakembereinek segítségével. Sikeres vizsgák esetén a trénerek várhatóan júniusban fogják megtartani az első próbatréningjeiket.


Az O.K. Központ az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében támogatott, TÁMOP-3.2.1.B-11/1-2012-0001 azonosítószámú, „Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja" című projektben került kialakításra. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 1 103 552 921 Ft.