-a a +a

Hátrányos helyzetű diákok az Alapítvány vendégségében

2013-08-26 11:41
6209

Az Alapítvány jelszava: Esélyt a jövőgenerációjának. Ez a mottó különleges hangsúlyt kapott ezen a kétnapos tréning sorozaton. Esélyt adni azoknak a fiataloknak, akik nem a megszokott, hagyományos családi környezetben, hanem esetenként gyermekotthonban, nevelőszülőnél, talán nehezebb anyagi és lakhatási körülmények között szocializálódtak, nagyon megtisztelő feladat volt.

Öröm volt találkozni ismerős arcokkal és új diákokkal is. A diákok az OK Központ legfrissebb fejlesztésű Sport és Üzlet, valamint Média és Üzlet témájú tréningjein vehettek részt. A tréning mellett az állatkerti program sem volt hagyományos. A meghatározott útvonalon a tanulók különböző kiegészítő információkkal is tovább gazdagodtak. Megbeszéltük az állatkert felmerülő kiadásait, bevételeit, költségeit. Érdekességeket hallhattak az állatok táplálásáról, és ellátásukról, valamint azok költségeiről is.

Az szórakozva tanulás és szórakoztatva tanítás eredményeképpen a diákok számos élménnyel gazdagodva szálltak fel a buszra és vették az irányt otthonuk felé. A résztvevők pozitívan értékelték a Budapesten töltött idejüket. A számukra új és hasznos pénzügyi ismereteket használva várhatóan a rájuk váró kihívásokat könnyebben, tudatosabban és jól felkészülten tudják majd megoldani.

 


 

Az O.K. Központ az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében támogatott, TÁMOP-3.2.1.B-11/1-2012-0001 azonosítószámú, „Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja" című projektben került kialakításra. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 1 103 552 921 Ft.