-a a +a

Hello, Nyíregyháza! Helló, Interreg!

2019-04-29 11:59
Hello ny%c3%adregyh%c3%a1za   cikkhez k%c3%a9p

2019. április 26-án 8. alkalommal került megrendezésre Nyíregyháza szívében a „Hello, Nyíregyháza 2019" elnevezésű program, amelyen az OTP Fáy András Alapítvány is képviseltette magát immáron ötödik alkalommal.

 

Az Alapítvány standjánál az érdeklődők játékos feladatokon keresztül ismerhették meg az Európai Unió által támogatott, Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretein belül megvalósított „Pénzügyi-gazdasági oktatás határok nélkül” elnevezésű projektet és annak eddig elért eredményeit, emellett az OK Oktatási Központ egyéb pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási programjaival is találkozhattak.

A rendezvényen egyaránt képviseltették magukat diákok, szülők és pedagógusok, akik néhány rövid, szórakoztató gyakorlaton keresztül megtapasztalhatták az Alapítvány egyedi oktatási módszertanát - például a „Ninja ugróiskola” segítségével a gyerekek különböző modern fizetési eszközöket ismerhettek meg.  Ezen kívül kicsik és nagyok megtalálhatták a számukra legmegfelelőbb szórakozási és tanulási lehetőséget, hiszen a legkisebbek számára színezők és memóriajáték, a nagyobbaknak logisztori és kvíz segített elmélyíteni pénzügyi alapismereteiket.

Az alapítványi munkatársak számára külön öröm volt, hogy az eseményen „régi ismerősökkel”, az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program során oktatott magyar és szlovák fiatalokkal és tanárokkal is találkoztak.