-a a +a

Hihetetlen 3 dimenziós élményvetítés az O.K. Központ szakmai workshopján

2013-01-23 14:02
5401

Az Alapítvány oktatási tevékenységében a „szórakoztatva tanítás és szórakozva tanulás" elvét és módszereit követi, ezért a szakmai vezetés az O.K. Oktatási Központban is a legújabb technológiák alkalmazására törekszik.

Így a központbanban lévő Polivision - Panasonic és NEC interaktív eszközök hagyományos használata mellett a 3D-s vetítési technikát is bevetik a diákok élményszerzésére.

Ugyanakkor a 3D képi és filmes vetítésben számos minőséget és a film előállítási árát jelentősen befolyásoló technikai és technológiai különbség van. Eltérő produkciókra képes a televíziós- és mozitechnika, nem is beszélve a konferenciatechnikai és oktatási alkalmazásokról.

A különbözőségek megismerésére, az ideális 3D oktatási technológia kialakítása érdekében az Alapítvány Magyarországon egyedülálló workshopot szervezett, ahova 3D technológia szakértőit kerültek meghívásra.

A késő estig tartó szakmai eszmecserén a résztvevők a legkülönbözőbb minőségű és technológiájú alkotásokat - filmeket, prezentációkat, reklámokat, oktatási segédanyagokat - nézték meg és véleményezték, az O.K. Központban rendelkezésre álló aktív és passzív technikai eszközöket vizsgálták.

Ami technológiát illeti a szakértők egybehangzó véleménye az volt, hogy az O.K. Oktatási Központban meglévő 3D-s aktív vetítési technika világszínvonalú, a jelenleg elérhető legjobb minőségű moziélményre képes.

Az oktatási anyagok kiválasztásában és gyártástechnológiájában ugyanakkor a szakértők egyfajta kompromisszumos megoldást - több technológia ár-érték arányos vegyítését - javasolták a központ szakmai vezetőinek.