-a a +a

Karrier Program a nyíregyházi OK Oktatási Központban is

2017-01-09 10:32
000

2017. január 6-án Nyíregyházán is elindult az OTP Fáy András Alapítvány ingyenes Karrier Programja, melyben való részvétellel a kelet-magyarországi gyerekek is sokat tehetnek a jövőjükért, karrierjükért. Az első lelkes középiskolás diákcsapat tréningsorozata múlt pénteken kezdődött, s 2 hetes időintervallum alatt valósul meg.

A részt vevő diákok 4 alkalommal érkeznek a nyíregyházi OK Oktatási Központba, ahol összesen 16 órán keresztül fejleszthetik önismeretüket, valamint elmélyedhetnek a szakmák és a karrier világában. A tréningsorozat egyes tréningjei egymásra épülnek, így a hatékony munka elengedhetetlen feltétele, hogy minden alkalommal megjelenjenek a fiatalok.



A tréningeken komplex ismereteket és tapasztalatokat szereznek a tudatos életpálya- és karriertervezéshez, melyeket a későbbiek folyamán kamatoztathatnak.

A tréningsorozat után a diákok jobban fogják ismerni - többek között - saját képességeiket, kompetenciáikat, erősségeiket, és mindez hozzásegíti őket a sikeres önbemutatáshoz, és ezáltal a sikeres élethez is.
A második alkalom január 10-én, kedden valósul meg, melyet a diákok ugyanolyan jókedvvel várnak, mint ahogyan az első tréninget befejezték.


 
A következő csoport is hamarosan megkezdi a képzést, mely szintén az OTP Fáy András Alapítvány és a romániai Oktatáshoz való jog Alapítvány „CareerProgramme - Going beyond borders" című közös Erasmus+ projektje keretében szerveződik.

 


A fenti cikkben foglaltak csak az OTP Fáy András Alapítvány és a Fundatia Dreptul la Educatie (Oktatáshoz való jog Alapítvány) véleményét tükrözi, és sem a Nemzeti Iroda, sem az Európai Bizottság nem felelős a cikkben szereplő információk semminemű felhasználásáért.