-a a +a

Kecskeméti iskola nyerte az délkelet-magyarországi pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási OK Digitális Vetélkedőt

2020-05-18 08:14
Cikkhez

2020 áprilisában zajlott le a „Délkelet-magyarországi pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukációs és ismeretterjesztő program" Vetélkedője, amely a jelenlegi helyzetben a digitális oktatást támogatva, online formában valósult meg.

 

A diákok olyan feladatokban adtak számot tudásukról, amelyeket digitális technikai eszközök segítségével egyénileg és közösen (csapatban) is megoldhattak, ezzel bemutatva pénzügyi, gazdasági ismereteiket a márciusi roadshow-n megismert 20 pénzügyi fogalomból.

A vetélkedőn az azt megelőző, hat várost (Baja, Békéscsaba, Jászberény, Kecskemét, Szeged, Szolnok) érintő roadshow általános iskoláinak csapatai vettek részt, amelyek így egy komplex szakmai program részesei lehettek. Ennek célja az volt, hogy résztvevők edukatív, szórakoztató, játékos gyakorlatok során bővíthessék pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismereteiket.

Az OK Digitális Vetélkedő alkalmával a csapat tagjainak négy egymáshoz kapcsolódó, de külön-külön is megvalósítható feladatban kellett bemutatniuk azon pénzügyi fogalmakat, amelyeket a program során megismerhettek. A fogalmak és a bemutatásukról készült felvételek felkerültek a www.penzugyifogalmak.hu weboldalra is. A feladatokat a csapat tagjai egyénileg és összedolgozva is megvalósíthatták digitális technikai eszközök használatával: a diákoknak egy kreatív plakátot kellett készíteniük tudatos fogyasztó témakörben, egy tanulságos pénzügyi történetet kellett alkotniuk öngondoskodás témakörben, illetve egy kreatív kisfilmet kellett forgatniuk, amelyben részletesen bemutatták a klasszikus és modern háztartási naplót és a digitális banki megoldásokat, valamint egy Pénzügyi Kalandtúrában tehették próbára tudásukat, amely során 9 különböző nehézségű feladattal találkoztak.

Végül a következő három iskola ért el dobogós helyezést és kapott nagyértékű nyereményt:
1. helyezett: a Kecskeméti Belvárosi Zrínyi Ilona Általános Iskola Magyar Ilona Általános Iskolája, amelynek nyereménye egy 500.000 forintos vásárlási utalvány

2. helyezett: a Békéscsabai Petőfi Utcai Általános Iskola, amelynek nyereménye egy 300.000 forintos vásárlási utalvány

3. helyezett: a bajai Újvárosi Általános Iskola, amelynek nyereménye egy 200. 000 forintos vásárlási utalvány

A szervezők ezúton is gratulálnak minden résztvevő és természetesen minden díjazott csapatnak, valamint felkészítő pedagógusaiknak.