-a a +a

Kirobbanó siker az Educatio Kiállításon

2017-01-23 11:39
10205

Az OTP Fáy András Alapítvány idén is részt vett az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon, amely 2017. január 19-21. között került megrendezésre a Hungexpo Budapesti Vásárközpontban. Ahogy az előző években, az idei alkalommal is több ezer érdeklődő diák fordult meg az OK Oktatási Központ standjánál.

 
 

Az Alapítvány munkatársai a 17. Educatio Kiállításon is színes programokkal várták az érdeklődő diákokat, pedagógusokat és szülőket egyaránt. A látogatók több aktivitásban is kipróbálhatták magukat, melyeken keresztül betekintést nyerhettek az interaktív, inspiráló és szórakoztató oktatási módszertanunkba, megtapasztalhatták, hogyan lehet játékos formában a mindennapokban használható pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási ismeretekre szert tenni.

Az esemény kiváló alkalmat teremtett a már jól ismert tréning moduljaink mellett az OK Oktatási Központ tréningkínálatának kb. egy éve részét képező - az „O.K.+ 2007-2014" című Erasmus+ projekt keretében létrehozott - európai uniós ismereteket feldolgozó és bővítő tréningek népszerűsítésére is.

Nagy hangsúlyt fektettünk továbbá a jövőtudatosság egy másik fontos szegmensére is, a fiatalok pályaorientációjára és karriertervezésére, az ezeket segítő - szintén az OK módszertanon alapuló - Karrier Programunk bemutatására, melyet az EU-s munkaerőpiac jelenlegi és jövőbeni igényeinek megfelelően dolgoztunk ki a „CareerProgramme-Going beyond borders" című Erasmus+ projekt keretében.

A kiállítás alkalmával a standunkon helyet kapott az Alapítvány „csodabogara" is, a Volkswagen Beetle, amely szórakoztató elemekkel várta az érdeklődőket, és mindemellett jó hangulatú, trendi zenéket biztosított.

A kiállítás ideje alatt számos pozitív visszajelzést kaptunk a látogatóktól, amelyekben elmondták, hogy hiánypótlónak és rendkívül hasznosnak tartják az Alapítvány OK Oktatási Központja által kínált lehetőségeket, az ingyenes tréningeket, legyen szó akár a pénzügyi-gazdasági, akár a karrier tréningekről. Még csak rövid idő telt el a kiállítás zárása óta, de máris nagyon sok megkeresés érkezett az Alapítványhoz, sokan szeretnének ugyanis részesei lenni programjainknak.


A fenti cikkben foglaltak csak az OTP Fáy András Alapítvány és a projektbeli szervezetek véleményét tükrözi, és sem a Nemzeti Iroda, sem az Európai Bizottság nem felelős a cikkben szereplő információk semminemű felhasználásáért.