-a a +a

Legyünk kvittek!

2013-06-24 09:56
5931

A weben és - a tervek szerint a jövőben - mobilon is elérhető alkalmazás megoldást kínál közös utazások, albérlet, szabadidős programok, stb. kiadásainak vezetésére az abban részt vevő tagok között. Az ingyenes szolgáltatás jellemző felhasználói területei (utazás, buli, albérlet) alapján elsősorban fiatalabb közönségnek készül.

A fejlesztési irány nemzetközi példák alapján került kiválasztásra, mivel több olyan alkalmazás ismert, melyek a „közösségi" tartozások egyszerűbb követését és optimalizált rendezését segítik elő a felhasználók számára. Utóbbi azt jelenti, hogy az alkalmazást használó közösségek a csoporton belüli összes tartozást a lehető legkisebb számú tranzakcióval tudják rendezni, vagyis a kölcsönös tartozások „kiütik" egymást.

A vizsgált alkalmazásokhoz hasonlóan a Kvittek sem egy szigorú könyvelő szoftver, hanem egy baráti hangvételű és minden felhasználó számára elérhető szolgáltatás, amelyben az elszámolásokat az érintett csoport tetszőleges számú résztvevője kezelheti: pl. költéseket vihet fel a rendszerbe vagy értesítéseket küldhet a többiek számára.

Az Alapítvány munkatársai bíznak benne, hogy hamarosan még több ilyen hasznos „technikai megoldást" mutathatnak majd be az érdeklődőknek.