-a a +a

Megkezdődött a diákok utaztatása a „Pénzügyi-gazdasági oktatás határok nélkül” projekt keretében

2018-03-02 12:19
Cikkhez

Februárban elkezdődött az az összesen 4 napon keresztül, amely során a dunaharaszti II. Rákóczi Ferenc Általános Iskola diákjai vették igénybe az „Interreg V-A Szlovákia - Magyarország Együttműködési Program" keretében elsőként azt az ingyenesen kínált lehetőséget, hogy a diákjaikat busszal utaztassák az OK Oktatási Központban tartott képzésekre.

 

A 2018. február 26. és március 1. közötti 4 napban a fent említett iskolából összesen 243 fő vegyes korosztályú (5., 6., 7. és 8. évfolyam) általános iskolás diák buszos utaztatása valósult meg. Ezek a diákok korábban még nem jártak a Budapesti OK Oktatási Központban, a képzésükre eddig saját iskolájukban került sor, így kimondottan nagy élmény volt számukra, hogy a saját osztálytermükből kiszakadva tudtak eltölteni közel 5 órát egy modern technikai eszközparkkal ellátott, ösztönző, motiváló környezetben.

Az „Interreg V-A Szlovákia - Magyarország Együttműködési Program program" a jövőtudatos tervezésre kínál megoldást elsősorban a fiatal generáció számára. Ez év februárjáig összesen több mint 2500 diák vett részt az ingyenes pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási tréningeken, amelyre a projekt keretein belül immáron busszal is érkeznek majd - a Budapesti és a Nyíregyházi OK Oktatási Központba - a különböző régiókból azon érdeklődő diákok, akik rászorulnak erre az ingyenes szolgáltatásra.