-a a +a

Mintaiskolai gólyatábor alapítványi aktivitásokkal

2019-08-22 10:49
Cikkhezkep augusztus22

Idén nyáron is megrendezésre került a BGSzC Budai Középiskolájának hagyományos gólyatábora Verőcén, a Csattogó-völgyi üdülőházaknál. Az elmúlt évekhez hasonlóan az OTP Fáy András Alapítvány munkatársai játékos feladatokkal voltak jelen a tábor nyitó napján, augusztus 21-én.

 

Az OTP Fáy András Alapítvány első mintaiskolája idén mintegy 300 diákot iskolázott be a 9. évfolyamon induló tíz osztályába. A számukra szervezett gólyatábor során a legfontosabb elem az ismerkedés - egymással, az iskola szabályaival, szokásaival, hagyományaival és természetesen az OK Projekttel.

Utóbbihoz kötődően rögtön az első délután találkozhattak pénzügyi ismeretekkel és az azok könnyed befogadását lehetővé tevő alapítványi miniprogramokkal, amelyek között volt robottal megvalósítható és egyéb ügyességi feladat, pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási kvíz és activity, stb. Jelen volt az alapítványi rendezvénybusz is, amelynek segítségével két videójátékban mérhették össze tudásukat a résztvevők.

A program részeként - az aktivitásokon kívül - a diákok természetesen megismerhették az Alapítvány szakmai munkáját, az OK Projektet, a Mintaiskola programot, amelyekkel a következő tanévek során biztosan találkozni fognak és amelyeknek aktív részesei lesznek.