-a a +a

Mintaiskolai nyílt nap az Alapítvány közreműködésével

2016-11-24 10:18
000

2016. november 22-én és 23-án több száz általános iskolás kapott lehetőséget, hogy személyesen is megtapasztalhassa, hogyan zajlik egy középiskolai tanóra a jászárokszállási Deák Ferenc Gimnázium, Közgazdasági és Informatikai Szakgimnáziumban.
A nyílt tanítási napok során az intézmény tárt kapukkal várta a továbbtanulás előtt álló általános iskolás gyerekeket, valamint az őket kísérő szülőket és pedagógusokat. Hogy az OTP Fáy András Alapítvány is támogassa Mintaiskoláját, egyben segítse a választás előtt álló diákokat döntésük meghozatalában, kitelepülésével is felhívta a figyelmet a két intézmény szoros együttműködésére.

Rövid tájékoztató mellett rendhagyó programmal készültek a budapesti OK Oktatási Központ munkatársai, amely során ismertették szakmai céljaikat és oktatási programjukat, saját fejlesztésű módszertanuk a rövid bemutató során is sikert aratott. Többek között a tudatos pénzkezelés fontosságáról, a megtakarításokról, a befektetésekről és azok kockázatairól is szó esett a „kockázatos teke" elnevezésű gyakorlat kapcsán.

A 45 perces blokkokban megtartott foglalkozásokat nagy érdeklődés övezte, így az érdeklődők széles körben megtapasztalhatták a szórakoztatva tanulás elvét és annak megvalósulását. Bízva a visszajelzésekben, sok, a bemutatókon részt vevő diákkal fognak még az Alapítvány kollégái találkozni a jászárokszállási Mintaiskolában és természetesen az OK Oktatási Központban.