-a a +a

Nagy sikerrel zárult a „Pénzügyi-gazdasági oktatás határok nélkül” című projekt

2019-06-14 14:24
Husk z%c3%a1r%c3%b3rendezv%c3%a9ny cikkhez k%c3%a9p (fileminimizer)

Az OTP Fáy András Alapítvány és a szlovákiai OTP Ready Alapítvány közös - Interreg V-A Szlovákia Magyarország Együttműködési Program keretében támogatott - projektjének zárórendezvényére 2019.06.13-án került sor Budapesten és Nyíregyházán. A két helyszínen megtartott rendezvényen több mint 120 diák és felnőtt vett részt.

 

A két rendezvényen részt vevő diákok, pedagógusok és szülők megismerkedhettek a projektben elért szakmai és számszerűsített eredményekkel, különböző szakmai előadásokon és kerekasztal beszélgetésen keresztül betekintést nyertek a fiatal generáció pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási szokásaiba, illetve kipróbálhatták a két Alapítvány legújabb robotikával kapcsolatos digitális fejlesztéseit.

Budapesten és Nyíregyházán a köszöntőket követően Fejes Larion, az OTP Fáy András Alapítvány stratégiai igazgatója egyben a projekt vezetője tájékoztatta a megjelenteket a projekt eredményeiről.

Az egyik legfontosabb elérni kívánt célkitűzés a Nagyszombati OK Oktatási Központ létrehozása volt, amely 2018. június 1-jén meg is valósult. Így Budapest, Nyíregyháza és Bukarest után immáron a 4. központ nyitotta meg kapuit az érdeklődők számára.

A Projekt 2 éve alatt közel 7.000 diák kapott ingyenesen pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási képzést, amelybe beletartozik több mint 70 buszos utaztatás is, amellyel a hátrányos helyzetű régiók, iskolák és diákok bevonása volt a cél. Ezen kívül különböző szemléletformáló rendezvények keretein belül sikerült a projektet megismertetni több mint 1.500 emberrel.

A projektbe nem csak a diákok, hanem a felnőttek is helyet kaptak, számukra új tananyagok készültek el és kerültek tesztelésre. Ennek érdekében a két Alapítvány munkatársai részt vettek egy több hetes felnőttképzési módszertani tréningsorozaton.

A projekt vezetője kiemelte, hogy minden előre meghatározott célt és elérendő mutatót sikerült teljesíteni, amely egyúttal a projekt sikerességére is rámutatott.

Ezt követően Nyíregyházán az OTP Ready Alapítvány képviselője, Kamila Trévaiová számolt be a szlovák oldalon elért eredményekről és tartott vizuális bemutatót az újonnan létrehozott Nagyszombati központ mindennapjairól.

A program következő eleme egy-egy élménybeszámoló volt a projekt keretein belül megvalósított tréningekről és a diákok visszajelzéseiről, amelyeket Budapesten Giczi Imréné, a BGSZC Budai Középiskola igazgató-helyettese tartott, Nyíregyházán pedig Diményné Kiss Katalin, a Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola pedagógusa.

Az élménybeszámolók után Budapesten Tari Annamária, pszichoanalitikus beszélt az Y és Z generáció viselkedéskultúrájáról „Ha tudnád, nem biztos, hogy csinálnád..." címmel.

Nyíregyházán pedig Pápai „Joci" József énekessel beszélgetett Czeglédi Zsanett, a Nyíregyházi OK Oktatási Központ intézményvezető-igazgatója, a karrierről, jövőtudatosságról és a sikerességhez vezető útról.

Ez utóbbi helyszínen tovább színesítette a programot egy kerekasztal beszélgetés, amelyen Pápai József mellett Csufor Lilla (az OTP Fáy András Alapítvány vezető trénere), Diményné Kiss Katalin (a Mezőkövesdi Szent László Gimnázium és Közgazdasági Szakközépiskola pedagógusa), illetve Agócs Péter (az Almágyi Alapiskola és Óvoda igazgatója) vett részt.

Nyíregyházán továbbá egy interaktív bemutatón keresztül a részt vevő diákok és felnőttek is kipróbálhatták az Alapítványok által a projektben is használt legújabb digitális fejlesztéseket.

A szakmai programok lezárásaként - Budapesten és Nyíregyházán egyaránt - állófogadás várta a megjelenteket, ahol a két Alapítvány képviselői, illetve a vendégek kötetlenül beszélgettek a projekt sikereiről, az új digitális fejlesztésekről, illetve a program lehetséges folytatásáról.

 


 

A fenti hír tartalma nem feltétlenül képviseli az Európai Unió hivatalos álláspontját.