-a a +a

Nemzetközi szakmai konferencián vettek részt az OK Projekt munkatársai

2017-04-24 13:14
Cikkhez k%c3%a9p

„New Economy and Social Innovation Forum" névvel szakmai konferencia került megrendezésre 2017. április 19. és 22. között Malagán, amelyen az OTP Fáy András Alapítvány, valamint franchise partnereinek (a romániai Dreptul la educatie és a szlovákiai OTP READY Nadácia) trénerei képviselték az OK Projektet.

 
 

A konferencia célja egy olyan együttműködés megteremtése volt, ami egy új, fenntartható, alapvető humán értékeken alapuló gazdaságmodell megvalósulását segíti elő a jövőben.

Az eseményen több száz, a fenntartható fejlődéssel kapcsolatos értékrendet képviselő szervezet és társadalmi felelősségvállalási kezdeményezés vett részt, amelyek több mint 60 szakember előadását hallgathatták meg az érintett témakörben.

A konferencia tematikája alapvetően három témakör köré csoportosult. A jövő pénzügyi rendszere elsősorban a pénz szerepére és céljaira fókuszált az új gazdasági modellben, előtérbe került a szervezeti értékek szerepe és felelőssége, valamint az autonóm, önfenntartó, lokális gazdasági egységek megvalósulásának feltételei.

Az előadások mellett gyakorlati és elméleti szakemberek kerekasztalbeszélgetése segítette a témákban való elmélyülést, amit úgynevezett Open Space Track programok követtek. A résztvevők egy-egy választott témakörön belül tehették fel saját kérdéseiket, majd meghatározott problémamegoldási rendszereken keresztül megoldási javaslataikat az adott társadalmi, gazdasági problémára. Az e során kialakult akciótervek formálták a közös narratívát konkrét, elérendő célokká egy új, demokratikus és emberközpontú gazdaság elérése felé.

A konferencián való részvétel nem csak széleskörű, értékes tudásanyaggal vértezte fel az OK Projekt résztvevő trénereit, hanem megerősítette abban, hogy az Alapítványok pénzügyi tudatosságot erősítő tevékenysége mennyire hiánypótló egy olyan világban, amely forradalmi változások elé néz a gazdasági élet számos területén.