-a a +a

Paksi pályázati eredményhirdetés az Alapítvánnyal

2017-02-18 11:06
Cikkhez

Az OTP Fáy András Alapítvány, az OTP Bank paksi fiókja, a Paksi MVM Atomerőmű és Paks városa közös tanulói pályázatot hirdetett 2016 decemberében a diákok pénzügyi kultúrájának fejlesztése jegyében.

 

A pályázaton a város általános iskoláinak felső tagozatos diákjai és középiskolás tanulók vehettek részt. A felsősök feladata egy pénzügyi témát feldolgozó plakát készítése volt, míg a nagyobbaknak pénzügyi-gazdasági témakörben kellett prezentációkat összeállítaniuk, majd előadniuk.

2017. február 16-án került sor a prezentációkra, illetve az eredményhirdetésre. Előbbi során középiskolás tanulók egy-egy őket is érintő pénzügyi problémára nyújtottak be megoldási javaslatokat tartalmazó terveket és magas színvonalú előadásokban ismertették azokat a szakmai zsűrivel.

A pályázat keretein belül 6 általános iskolai és 6 középiskolai osztály vehet részt a budapesti OK Oktatási Központban pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási tréningeken, az utaztatás költségeit Paks városa és a Paksi MVM Atomerőmű vállalta.

A színvonalas pályamunkákat, plakátokat a paksi Csengey Dénes Művelődési Központban nézhetik meg az érdeklődők még egy hónapon keresztül.