-a a +a

„Pénzügyi-gazdasági oktatás határok nélkül" a Táncháztalálkozón is

2019-04-08 09:22
1

Az Európai Unió által támogatott Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretein belül a „Pénzügyi-gazdasági oktatás határok nélkül" elnevezésű projekttel is találkozhatott a közönség 2019. április 6-án, a Papp László Budapest Sportarénában megvalósuló XXXVIII. Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásáron.

 

Az alapítványi standon több száz érdeklődő ismerkedett meg az OTP Fáy András Alapítvány és szlovák partnerintézménye, az OTP Ready Alapítvány közös szakmai programjával, a „Pénzügyi-gazdasági oktatás határok nélkül" projekttel.

A látogatóknak egyrészt több aktivitáson keresztül lehetőségük volt bepillantást nyerni az egyedi oktatási módszertanba a különböző játékos feladatok során: a legkisebbek számára színezők és memóriajátékok, a nagyobbaknak pénzügyi fogalomkeresés, memóriajáték és kvíz segített elmélyíteni pénzügyi alapismereteiket. A játékos tanulás mellett természetesen a látogatók képet formálhattak az OTP Fáy András Alapítvány országhatáron átnyúló munkájáról is, többen érdeklődtek a felelős szülőket és pedagógusokat megszólító felnőttképzési programok iránt, valamint a Felvidékről érkezett fiatalok örömmel hallották, hogy nem csak Magyarországon, hanem már a nagyszombati OK Centerben is lehetőségük van részt venni pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási tréningeken. Az érdeklődők, akik között több „régi ismerős", tréningen részt vett diák is volt, az élmények és az új tudás mellett szóróajándékokkal is gazdagodtak.