-a a +a

Pénzügyi-gazdasági témájú, játékos feladatok a Táncháztalálkozón

2018-04-16 19:49
12159

Idén már a 37. alkalommal rendezték meg az Országos Táncháztalálkozó és Kirakodóvásárt április 14-én és 15-én, a Papp László Budapest Sportarénában. Ugyan nem a néphagyományokat képviselve, de már-már hagyományosan részt vett a rendezvényen idén is az OTP Fáy András Alapítvány.

 

A magyar néphagyományok, művészeti ágak felelevenítésére, terjesztésére jött létre az első modern táncház csaknem 45 éve, 1972. május 6-án Budapesten. Az alapítók talán nem is remélték, hogy kezdeményezésük ekkora sikert arat, szinte havonta, hetente nyíltak újabb táncházak a fővárosban és vidéken egyaránt. Néhány év múlva már annyian voltak, hogy megszervezték a táncházak nagy éves találkozóját, idén már a 37. alkalommal.

A főbejárat közelében felállított alapítványi standon több izgalmas, pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási vonatkozású játékos gyakorlatot ismerhettek meg az érdeklődő fiatalok, melyek elvégzésért ajándékot is kaptak. Nagy sikernek örvendett a hatalmas szókereső szőnyeg, amelyen a pénzügyi szempontból fontos kifejezéseket kellett megtalálni, majd azok betűin „stílszerűen" végigtáncolni. A A másik gyakorlatban - egy új alapítványi fejlesztés részeként - a fiataloknak pénzügyi ninjaként kellett ügyességüket és tudásukat bizonyítaniuk.

A stand és természetesen a játékos feladatok népszerűségét mi sem mutatja jobban, mint hogy egyetlen nap alatt közel ötszáz fiatal vett részt a gyakorlatokban és beszélgetett a pénzügyekről, gazdaságról, gazdálkodásról.