-a a +a

Pénzügyi tudatosság a Veszprémi Utcazene Fesztiválon

2016-07-25 11:10
000

A Veszprémi Utcazene Fesztiválon az OTP Fáy András Alapítvány rendszeresen képviseli magát és a pénzügyi kultúra terjesztését. Az elmúlt évekhez hasonlóan az OK Projekt standja előtt kígyózó sorok várták a szórakoztató, egyben oktató feladatokat.

A 2016. július 20-23 között megrendezett VUF ismét több tízezer ember érdeklődését keltette fel. A város főtere ilyenkor egy percre sem pihen, családok, barátok, zenészek, zenekedvelők, bulizók sokasága tódul az utcákra. Az OK Projekt munkatársai egyfajta „pénzügyi zenekarként" tálalták a remek programokat. Bőven szereztek új rajongókat, de sok régi ismerős is visszatért egy látogatás és egy játékos feladat erejéig, amelyért különleges ajándék, egy nyári kalap is járt.

Az érdeklődők kipróbálhatták az OTP Fáy András Alapítvány és a Magyar Nemzeti Bank közösen fejlesztett pénzügyi kártyajátékát a BanKinget, amellyel könnyedén sajátíthatóak el alapvető pénzügyi-gazdasági fogalmak. Aki nem kártyázott, az kvíz kérdésekre válaszolhatott, kirakózhatott vagy éppen kockázatvállalás témakörébe vezették be egy különleges célbadobó játékos feladattal. A rendkívül sikeres Sulibank Élményportál bemutatása és regisztrációk számának növelése is teljes gőzzel zajlott, sokan most ismerkedhettek meg ezzel játékosan oktató weboldallal, mely Magyarországon teljesen egyedülálló.