-a a +a

Pokorni Zoltán szakmai látogatáson járt az OTP Fáy András Alapítványnál

2014-03-27 13:21
7190

Az OTP Fáy András Alapítvány már több éve tevékenykedik a XII. kerület iskoláiban, és a Budai Középiskolával közös Mintaiskola programunk is a kerülethez kötődik.

Az OK. Központban Alapítványunk Elnöke és Schrankó Péter alapítványi ügyvivő fogadták a vendéget, aki kettős szerepben tárgyalt az Alapítvány vezetőivel: polgármesterként arról, hogy hogyan lehetne az Alapítvány oktatás-szakmai tevékenységét jelentősen integrálni a XII. kerület általános és középiskolai képzésébe; másrészt oktatási szakértőként nagyon kíváncsi volt az Alapítvány oktatási-nevelési programjaira, illetve azokra a tartalmi és módszertani fejlesztésekre, amelyekről korábban már hallott, de személyesen még nem ismert. (Pokorni Zoltán az első Orbán Kormány Oktatási Minisztere volt, és jelenleg is a magyar oktatáspolitika meghatározó személyisége.)

A vendéglátók részletesen bemutatták az O.K. Központot, ahol éppen budapesti Kölcsey Ferenc Gimnázium diákjai és a szlovákiai Nagymegyerről érkező tanulók kaptak gazdálkodási képzést, amelybe a vendégek is belehallgattak.

Pokorni Zoltán találkozni szeretett volna találkozni az új - nyíregyházára felvett - és jelenleg az O.K. Központban 240 órás speciális képzésen lévő trénereinkkel is, akik nagyon meglepődtek a vendég közvetlen stílusán és szakmai kérdésein.

Vizi. E. Szilveszter részletesen beszámolt az Alapítvány múltjáról és jövőbeli terveiről, illetve többször hangsúlyozta, a Kormány és az OTP Bank jelentős szerepvállasát, ami nélkül ezek - a már európai hírű - programok nem valósulhattak volna meg. Egyben kérte a vendég szakmai támogatását az Alapítvány jövőbeli tevékenységéhez.

Pokorni Zoltánt a pénzügyi-gazdasági képzés mellett nagyon érdekelte a gyerekek és az idősebb diákok karrierképzése is, e területet mint fontos és hiánypótló társadalmi feladatot nevezte meg.

A tárgyaló felek végül megállapodtak abban, hogy mindenképpen megerősítik szakmai munkájukat, ezért Schrankó Pétert kérték fel a szakmai együttműködés koordinálására.

 


 

Az O.K. Központ az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében támogatott, TÁMOP-3.2.1.B-11/1-2012-0001 azonosítószámú, „Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja" című projektben került kialakításra. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 1 103 552 921 Ft.