-a a +a

Sikeresen zárult a „Pénzügyi-gazdasági oktatás határok nélkül” elnevezésű projekt első fél éve

2018-01-05 08:16
Cikkhez

Már több mint 1400 Magyarországon és Szlovákiában élő diák vett részt az elmúlt év júliusában kezdődött, „Pénzügyi-gazdasági oktatás határok nélkül" elnevezésű projekt tréningjein, melyet a magyarországi OTP Fáy András Alapítvány és a szlovákiai OTP Ready Alapítvány közösen indított az „Interreg V-A Szlovákia - Magyarország Együttműködési Program" keretein belül.

 

Az immáron 6 hónapja zajló projekt tréningjei kimondottan nagy népszerűségnek örvendenek a diákok és a tanárok körében egyaránt, miután a két ország pénzügyi kultúrája alacsony szinten van. 
A program a jövőtudatos tervezésre kínál megoldást elsősorban a fiatal generáció számára, ezért is kiemelkedő, hogy a mögöttünk álló periódusban, azaz a 2017-es év második felében összesen 1437 diák vett részt a pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási tematikára épülő, egyedi módszertannal kifejlesztett képzéseken, a határ mindkét oldalán.

A 7-18 év közötti tanulók a számukra ingyenesen biztosított tanórán kívüli képzésre 17 település 37 iskolájából érkeztek a két alapítvány saját Oktatási Központjaiba, illetve bizonyos esetekben a képzést tartó trénerek utaztak el az országok különböző pontjain található tanintézményekbe.
A projekt természetesen tovább folytatódik a 2018-as évben is: a tréningek mellett új tananyagok kerülnek kifejlesztésre, különböző szemléletformáló rendezvények és szakmai fórumok kerülnek lebonyolításra, illetve egy új Oktatási Központ jön létre Nagyszombaton, Szlovákiában.


A fenti hír tartalma nem feltétlenül képviseli az Európai Unió hivatalos álláspontját.