-a a +a

Sulibankos projektnap a budapesti Szűcs Sándor Általános Iskolában az O.K. Központ trénereivel

2013-04-08 13:09
5578

Az iskola projektnapjain trénereink örömmel színesítették rövid, konkrétan az általános iskolás korosztálynak szánt programjukkal a rendezvényt, amely néhány rejtélyes történet megfejtésével kezdődött. A „logisztorik" megbeszélésekor a trénerek felhívták a figyelmet arra, hogy miért fontos odafigyelni a részletekre, illetve alaposan átgondolni a megismert információkat, továbbá ha valaki elakad vagy nem ért valamit, akkor kérdezzen bátran, hiszen a megfelelő megoldáshoz, döntéshez elengedhetetlen az információk összegyűjtése, megismerése.

Ezt követően a diákoknak lehetőségük volt az euró megismerésére, és egy közös játék során „vásárolhattak" is a helyszínen kialakított üzletközpontban. A gyakorlatot követően megbeszéltük a reklámok, akciós ajánlatok hatását, valamint a pénzügyi terv és tudatosság fontosságát, összefüggéseit is.

A második napon a diákok kiscsoportokban tervezték meg egy család költségvetését, és pénzügyi terveket is készítettek: megismerték és átgondolták, hogy milyen kiadásaik és bevételeik lehetnek egy családnak. Sokan most szembesültek azzal, hogy egy átlag család mennyi pénzből gazdálkodik egy hónapban és milyen kiadásokkal kell számolnia.

A lelkes diákok a Sulinap program keretében májusban O.K. Központba látogatnak.


Az O.K. Központ az Új Széchenyi Terv Társadalmi Megújulás Operatív Program keretében támogatott, TÁMOP-3.2.1.B-11/1-2012-0001 azonosítószámú, „Középiskolások Országos Pénzügyi és Gazdasági Oktatóközpontja" című projektben került kialakításra. Az Európai Unió és a Magyar Állam által nyújtott támogatás összege: 1 103 552 921 Ft.