-a a +a

Tanévnyitó OK Pedagógus Klub Vekerdy Tamással

2017-09-15 13:50
F%c5%91k%c3%a9p

2017. szeptember 14-én, csütörtökön megkezdődött a tanév az OK Pedagógus Klub életében is. Az idei első rendezvényen Dr. Vekerdy Tamás pszichológus és Csufor Lilla, az OK Oktatási Központ vezető trénere tartott előadást a gyerekek és az iskola, valamint a kompetenciák változásairól.

 

A program a 2017/18-as tanévben megvalósuló újításokkal, változásokkal kezdődött, mely a budapesti és nyíregyházi OK Oktatási Központok tréningjeire, az OK Projekt továbbfejlesztésére irányult. Ezután a kompetencia, a társadalom és a gazdaság összefüggéseiről beszélt Csufor Lilla, mely interaktív előadásban egy többféle kompetenciát fejlesztő, úgynevezett „botos" gyakorlatot is kipróbálhattak a bátor résztvevők. Ezt követte Dr. Vekerdy Tamás pszichológus, író, oktató fantasztikus előadása, aki bölcs gondolataival, egyedi stílusával és fergeteges humorával most is meghódította a közönséget. A gyermek és az iskola az idők vonatkozásában című előadásában olyan fontos témákat érintett, mint az írástanulás, a kamaszkori túlterheltség, a felnövekvő generáció számára szükséges készségek vagy a televízió és az okostelefon szerepe a belső képalkotásban.

Az előadásokat az OK Pedagógus Klub rendezvényeken megszokott Gasztro Klub zárta, amelyen az ősz édes ízeit kóstolhatták meg a vendégek. A különböző rétesek elfogyasztása közben kötetlen beszélgetésekre is lehetőség nyílt az előadók és a résztvevők között.

Októberben a nyíregyházi OK Oktatási Központban kerül megrendezésre az esemény, amelyen a Földünkért Világnaphoz kötődően többek között környezettudatossággal kapcsolatos előadást is hallhatnak az érdeklődők.