-a a +a

Újabb Erasmus+ projekttalálkozó Bukarestben

2016-08-03 11:07
000

Augusztus 1-jén és 2-án, Bukarestben került sor az OTP Fáy András Alapítvány és a romániai Oktatáshoz Való Jog Alapítvány (Fundatia Dreptul la Educatie) stratégiai partnerségével megvalósuló, „CareerProgramme - Going beyond borders" című, az ERASMUS+ Program keretében támogatott projekt újabb, ötödik nemzetközi találkozójára.

A stratégiai partnerek rendkívül eredményesen zárták a két napot. A kétéves projektidőszak feléhez közeledve közösen áttekintették, hogyan haladtak a projektbeli vállalások teljesítésével partnerenként illetve együttesen, hogyan valósultak meg eddig a kitűzött célok, milyen eredményeket sikerült elérni, hol tartanak az indikátorok teljesítésével. Felmérték továbbá, milyen hatással van a projekt a részt vevő szervezetekre, a célcsoportokra és egyéb érintettekre, illetve összegezték, milyen tevékenységeket - és milyen csatornákon keresztül - folytattak az eredmények terjesztése érdekében. A projekt egészére vonatkozó idő- és költségkontrollt is elvégezték a felek, és a projekt adminisztrációját is ellenőrizték. Mindezek alapján megállapítást nyert, hogy a projekt mind szakmailag, mind pénzügyileg a tervek szerint és a pályázati szabályozóknak megfelelően halad, a projektidőszak első felére tervezett szellemi termékek mindegyike megszületett, az első időszakban esedékes projekttalálkozók és multiplikációs rendezvények mindegyike eredményesen megvalósult. A partnerszervezetek tehát felkészültek az augusztusban benyújtandó, a projekt megvalósításáról szóló átfogó időközi beszámoló összeállítására.

A projekttalálkozón nem maradhatott el a jövőbeni programelemek tisztázása, az azokra való felkészülés megkezdése sem: legközelebb december elején találkoznak személyesen a felek Budapesten, és szintén ekkor kerülnek bemutatásra a harmadik multiplikációs rendezvény keretében az újabb projekteredmények, a karrier tréningek tapasztalatai.

A karrier tréningek Magyarországon 2016 tavasza óta zajlanak (így a projektbeli indikátorok teljesítése az eredeti tervekhez képest korábban is elkezdődött), viszont szeptembertől már a romániai fiatalok is részesei lehetnek az önismeretet növelő, kulcskompetenciákat megerősítő programnak a saját hazájukban. A romániai alapítvány trénerei ugyanis az OTP Fáy András Alapítvány munkatársai által tartott nyár eleji felkészítést követően számot adtak felkészültségükről, tudásukról és sikeres vizsgát tettek a Karrier Program mindkét részéből a magyar fél szakemberei előtt. 

A vizsgák első része (a középiskolás korosztálynak szóló részből) a Fáy Siker Táborban zajlott július végén, míg a második részére (az általános iskolás korosztálynak szóló modulokból) e találkozó keretei között került sor. A romániai alapítvány is ugyanolyan lelkesedéssel fogott bele a tréningek tervezésébe, szervezésébe, ahogyan azt az OTP Fáy András Alapítvány is teszi.


A fenti cikkben foglaltak csak az OTP Fáy András Alapítvány és a Fundatia Dreptul la Educatie véleményét tükrözi, és sem a Nemzeti Iroda (Család-, Ifjúság- és Népesedéspolitikai Intézet - Erasmus+ Ifjúsági Programiroda), sem az Európai Bizottság nem felelős a cikkben szereplő információk semminemű felhasználásáért.