-a a +a

Újabb workshopon tartott előadást az OTP Fáy András Alapítvány

2017-10-18 06:36
Www.tvn.hu 99494f62a8371e68e154abf8fc977355

A Magyar Pedagógiai Társaság „Beszélgetés a szakképzésről" című workshopon az OTP Fáy András Alapítvány munkatársa is előadást tartott. Szabó László Ádám senior tréner az OK Projektet mutatta be az érdeklődőknek külön kiemelve, hogy az Alapítvány hogyan vesz részt a szakképzésben tanuló fiatalok pénzügyi és gazdasági kultúrájának fejlesztésében.

A Meta Don Bosco Szakgimnáziumban 2017. október 17-én tartott rendezvényre az ország különböző területeiről érkezett több mint 50 pedagógus. A szervezők azért tartották fontosnak, hogy az OK Projekt is megjelenjen a programban, az OK Oktatási Központban tartott képzések gyakorlatorientáltak, a mindennapi élethez elengedhetetlen ismereteket adnak át a diákoknak. Ráadásul több szak tanulóinak (kereskedő, pénzügy és számviteli ügyintéző, logisztikai és szállítmányozási ügyintéző, stb.) az itt megvalósuló képzések a gyakorlati oktatás részei. Ezt követően Kraiciné Dr. Szokoly Mária, a Magyar Pedagógiai Társaság alelnöke vezetésével indult egy esetmegbeszélés arról, hogy milyen hibák jelennek meg a szakgimnáziumokban és az OKJ-s képzéseken.

Az esemény végeztével több érdeklődő pedagógus kereste meg az Alapítvány oktatásszervező munkatársát, hogy jelentkezzenek osztályaikkal a képzésekre, így a közeljövőben az OK Projekt segítségével több új iskola is elindul a pénzügyi kultúrafejlesztés útján.