-a a +a

Újra aradi diákok az OK Oktatási Központban

2017-04-05 15:08
Arad1 20170405

Az elmúlt havi aradi kiküldetést követően 2017. április elején ismét aradi diákokat tréningeztek az OTP Fáy András Alapítvány trénerei. Az „O.K.+ 2007-2014" című Erasmus+ projekt keretében az egyik romániai partneriskola, a Csiky Gergely Főgimnázium tanulói gazdagodtak hasznos pénzügyi-gazdasági és európai uniós ismeretekkel a budapesti OK Oktatási Központban.

 

2017. április 3-án és 4-én - az eddigi sikeres együttműködés folytatásaként - 44 csikys diák látogatott el a budapesti OK Oktatási Központba tanáraik kíséretében. 
Az egyik nap délutánján és a másik nap délelőttjén is 4-4 órás interaktív tréningeken vettek részt a tanulók 4 csoportban. Voltak olyan diákok, akik az európai uniós ismereteiket bővítették, és voltak olyanok, akik a gazdasági körforgás illetve az élet minden területén megjelenő tudatosság kérdéseivel, témaköreivel foglalkoztak.



A tréningek ideje alatt a tanárok is megismerkedtek az OK Oktatási Központ inspiráló, tanulásra ösztönző oktatóhelyiségeivel, majd az élménypedagógia alapjaival. Játékos gyakorlatok keretében ők maguk is megérezhették a tréningek hangulatát, saját élményt szerezhettek, mely tapasztalatokat a későbbiekben beépíthetnek oktatásukba.

Az Erasmus+ projekt keretében tartott tréningeket mindig kíséri egyfajta kutatás. A diákok egy-egy kérdőív kitöltésével mondják el véleményüket - többek között - a tréningek tartalmáról és módszertanáról, arról, milyen további pénzügyi ismereteket szeretnének még elsajátítani. Az aradi diákok megkérdezése sem maradhatott el a két nap folyamán. A kutatás során nyert sok-sok adat elemzésre kerül, az azokból levont következtetések, a legfontosabb megállapítások pedig tanulmányban rögzülnek a projektidőszak végére.


A fenti cikkben foglaltak csak az OTP Fáy András Alapítvány és a stratégiai partnerek véleményét tükrözi, és sem a Nemzeti Iroda (Tempus Közalapítvány), sem az Európai Bizottság nem felelős a cikkben szereplő információk semminemű felhasználásáért.