-a a +a

Újra élőerős alapítványi tréning!

2021-06-09 17:21
Img 0204 (fileminimizer)
Rég várt esemény zajlott le a napokban az OTP Fáy András Alapítvány kollégáinak vezetésével, akik június 8-án a Péceli Integrált Oktatási Központ Szemere Pál Általános Iskolájának 1. c osztályos tanulóinak tartottak tréninget a Fővárosi Állat- és Növénykertben. A péceli gyerekek a 2020 őszi Világsakkfesztivál „Rajzolj, fess!” pályázatán nyerték a 2 órás állatkerti tréninget, amely hosszú idő után az első élőerős, azaz személyes jelenléttel megvalósult alapítványi oktatás volt.

A trénerek a gyerekeket két csoportban vezették végig az állomásokon, ahol a megtekintett állatok rövid bemutatásán túl a kisdiákok pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási ismereteit is bővítették. Szóba került például a bevétel, a kiadás és a rezsi fogalma, mindezek természetesen az adott korosztály szintjének megfelelő magyarázattal, állatkerti példákkal.

 

 

 

A 2 órás séta és szabadtéri tanulás után a tanulók a nyeremény részeként fagyit és alapítványi ajándékcsomagot is kaptak. Az OTP Fáy András Alapítvány munkatársai remélik, hogy a következő tanévben már az OK Oktatási és Innovációs Központ termeiben fogadhatják a péceli diákcsoportot egy évfolyamos tréning keretén belül.