-a a +a

Újra Sarlóspusztán jártak az Alapítvány trénerei

2016-06-23 11:01
20160621 094455


Az OTP Fáy András Alapítvány trénerei idén is meglátogatták a Csányi Alapítvány által támogatott gyermekeket Sarlóspusztán. A természet szépségeinek közelsége és a helyszín nyújtotta lehetőségek megadják az alaphangulatot ahhoz, hogy a gyerekek jól érezhessék magukat megérdemelt vakációjukon. …és természetesen a pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukációs képzéseken.

A trénerek minden évben játékos feladatokkal, szórakoztató programokkal, apró ajándékokkal készülnek a táborozók számára, hogy minél emlékezetesebb lehessen az együtt töltött idő. Ám nemcsak a tréningek résztvevőinek, hanem munkatársainknak is különleges élmény ez a néhány nap, hiszen a kiemelkedően aktív diákokkal ideális programokat lehet tartani. Alapítványaink célja a jövő generációjának tudatosságra való ösztönzése, így a három órás foglalkozásokon is nagy hangsúlyt fektettünk például a közös munka folyamatára, az egymással való kommunikáció szükségességére, a pénzügyi tudás nevelésére, a logikus gondolkodás fejlesztésére, a gazdasági és gazdálkodási tájékozottság fontosságára és a hétköznapi pénzhasználat ismereteinek bővítésére.

A helyszín látványa elkápráztatja az oda érkezőket, így az OK Oktatási Központ munkatársait is. A tréningek és helyszín pénzügyi-gazdasági összekötése egyszerű volt a trénerek számára. Ugyanis ha Sarlóspuszta, akkor Kiskunsági Nemzeti Park. És ha már Kiskunsági Nemzeti Park, akkor eszünkbe juthatnak pénzérméink. Mi is látható az 5 Ft-os, a 20 Ft-os és az 50 Ft-os hátoldalán? A nagy kócsag, a magyar nőszirom és a kerecsensólyom. Hogy mi itt az összefüggés? Mindegyik védett állatnak, növénynek ez a hely ad otthont. Így máris a pénzügyi ismereteknél jártak a diákok.

A táborban részt vevő gyerekek játékos és ügyességi feladatokon keresztül mérhették össze tudásukat, mélyíthették eddigi pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási ismereteiket. Az együtt töltött idő jó hangulatban telt, a diákok és a trénerek is várják az újabb találkozást. Mindkét alapítvány munkatársai bíznak benne, hogy erre nem kell egy évet várni.