-a a +a

Útjára indult az Északnyugat-magyarországi OK Roadshow

2019-03-19 13:22
Img 3987 (fileminimizer)

2019. március 18-án kezdetét vette az „Északnyugat-magyarországi pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukációs és ismeretterjesztő program", amelyen 6 városban, 16 alkalommal több mint 50 általános iskola diákja vesz majd részt.

 

A programban Győr-Moson-Sopron megyei, Komárom-Esztergom megyei, Vas megyei és Veszprém megyei általános iskolák vesznek részt, valamint a programsorozat részeként valósul meg Sopronban, Tatabányán, Győrben, Szombathelyen, Veszprémben valamint Pápán az OK Családi Nap. Mindezzel a négy megyében megismertetésre kerülnek az iskolák tanulóival, pedagógusaival és a települések lakosságával az OTP Fáy András Alapítvány által létrehozott OK Oktatási Központok tevékenysége és az általuk kínált pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási és életvezetési programok.

A roadshow során az abban részt vevő általános iskolák diákjai számos edukatív, szórakoztató, játékos gyakorlatban vehetnek részt, amelyek hűen tükrözik az OK Oktatási Központ által képviselt „szórakozva tanulás" elvet, így ezen keresztül bővíthetik pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismereteiket. Mindezen felül a rendezvény keretein belül a diákoknak lehetőségük van több szórakoztató aktivitásban is kipróbálni magukat: többek között VR szimulációk, ugrálóvár, konzolos játékok és felejthetetlen koncertek várnak rájuk. Mindezzel a diákok nem csak pénzügyi kultúrájukat fejlesztik és gazdálkodási ismereteiket növelik, hanem felejthetetlen, életre szóló élményekkel is gazdagodnak.

A programsorozatról televíziós műsorok készülnek, melyek a regionális csatornákon kerülnek majd sugárzásra, ezzel hozzájárulva a megcélzott célcsoportok pénzügyi kultúrájának növeléséhez.

A programban részt vevő általános iskola tanulói 2019 áprilisában egy ötalkalmas (4 elődöntő, 1 döntő) pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukációs vetélkedősorozaton vesznek részt, amelynek megvalósítását különböző nyeremények felajánlásával az OTP Bank is támogatja. Továbbá a roadshowval egyidőben egy pályázat is indul az északnyugat-magyarországi családok számára, amelynek részletei a következő linken olvashatóak: www.40penzugyifogalom.hu/palyazat