-a a +a

Útjára indult az OK Roadshow 2.0!

2018-02-20 20:22
20180219 102403 (fileminimizer)

2018. február 19-én kezdetét vette a „2. Észak-kelet-magyarországi pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukációs és ismeretterjesztő program", amelyen 10 helyszínen, 20 alkalommal több mint 40 általános iskola diákja vesz majd részt a következő két hét alatt. Az edukációs és ismeretterjesztő rendezvényekkel párhuzamosan egy kitelepüléssorozat is kezdetét vette a program helyszínein, valamint a környező településeken.

 

A programban Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei, Borsod-Abaúj-Zemplén megyei, Hajdú-Bihar megyei általános iskolák vesznek részt. Mindezzel a három megyében megismertetésre kerülnek az iskolák tanulóival, pedagógusaival és a települések lakosságával az OTP Fáy András Alapítvány által létrehozott 2016 májusában megnyílt nyíregyházi OK Oktatási Központ és az általa kínált pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási és életvezetési programok.

A roadshow során az abban részt vevő általános iskolák diákjai számos edukatív, szórakoztató, játékos gyakorlatban vehetnek részt, amelyek hűen tükrözik az OK Oktatási Központ által képviselt „szórakozva tanulás" elvet, így ezen keresztül bővíthetik pénzügyi, gazdasági és gazdálkodási ismereteiket. Mindezen felül a rendezvény keretein belül a diákoknak lehetőségük van több szórakoztató aktivitásban is kipróbálni magukat, mint például a Virtuális Valóság szemüveg, ugráló vár, Xbox játékok és felejthetetlen koncertek. Így tehát a diákok nem csak pénzügyi kultúrájukat fejlesztik és gazdálkodási ismereteiket növelik, hanem felejthetetlen, életre szóló élményekkel is gazdagodnak. Minderről televíziós műsorok készülnek, melyek a regionális csatornákon kerülnek majd sugárzásra.

Az edukációs és ismeretterjesztő program iskolái 2018. március végén a rendezvénysorozatot záró ötalkalmas vetélkedősorozaton vesznek részt, amelynek helyszíne a nyíregyházi OK Oktatási Központ lesz. A pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási edukációs vetélkedő alkalmakon (4 elődöntő, 1 döntő) az iskolák 3 diákkal képviseltetik magukat, akik értékes ajándékokat nyerhetnek.

A teljes program végigkövethető a www.40penzugyifogalom.hu weboldalon. Ide kerülnek feltöltésre a különböző eseményeken készült fényképek, az elkészült műsorok és a Vetélkedő alapjául szolgáló 20 pénzügyi, gazdasági, gazdálkodási fogalom definíciója és magyarázata is.