-a a +a

Záró projekttalálkozó Budapesten

2017-08-11 15:44
20841625 1637410539625650 1431802977 o

Augusztus 9-én és 10-én, Budapesten került sor az OTP Fáy András Alapítvány és a romániai Oktatáshoz Való Jog Alapítvány (Fundatia Dreptul la Educatie) stratégiai partnerségével megvalósuló, „CareerProgramme - Going beyond borders" című, az ERASMUS+ Program keretében támogatott projekt nyolcadik, egyben záró nemzetközi találkozójára.

 
 

A 2015. szeptember 1. óta tartó projekt hivatalosan 2017. augusztus 31-én zárul, a stratégiai partnerek azonban még ezt megelőzően találkoztak, immáron utolsó alkalommal, amikor személyesen tekintették át és értékelték a kétéves projektidőszakot.



A találkozó felfokozott hangulatban telt, melyre az adott alapot, hogy a partnerek az elmúlt majd 24 hónap számos sikerét és nagyon szép eredményeit tudhatják maguk mögött, melyeket képekkel is felidéztek. 
A két alapítvány munkatársai sorra vették, mik voltak a projektbeli vállalásaik, és részletesen áttekintették, hogyan valósították meg mindezeket. Számbavételre kerültek partnerenként és együttesen is a kitűzött céloknak megfelelően létrehozott szellemi termékek (a Karrier Program magyar változatának kidolgozásától és a romániai kutatástól kezdve, az adaptáción és a tréneri felkészüléseken át, a karrier tréningekig és az angol fordításig, illetve a két nap során sikeresen letett angol nyelvű vizsgáig), az elért eredmények, a túlteljesített indikátorszámok, valamint a sikeresen lefolytatott projekttalálkozók (8 db) és megtartott multiplikációs rendezvények (4 db) is. A mindezekhez kötődő dokumentáció ellenőrzése sem maradhatott el.



A projektmenedzsment tagjai - az idő- és költségterv elemzése után - megállapították, hogy a program mind szakmailag, mind pénzügyileg a tervek szerint és a pályázati szabályozóknak megfelelően haladt, melyről számos kommunikációs csatornán és eszközön keresztül folyamatosan informálták a nyilvánosságot. A disszeminációs tevékenység összesítését és értékelését is elvégezték tehát. A projektről és annak eredményeiről, hatásairól egy záró sajtóközleményben nyújtanak majd összegzést. 
A személyes részvétellel zajló projekttalálkozó kiváló alkalmat teremtett (ismét) a szakmai és projektmenedzsmenti tapasztalatok egymás közötti megosztására, cseréjére, a közös munka értékelésére.



Jóllehet több ilyen alkalomra már nem kerül sor augusztus végéig, a partnerszervezetek továbbra is intenzív kapcsolatban fognak állni annak érdekében, hogy a lehető legrészletesebb, a teljes projekt megvalósításáról szóló, átfogó záró beszámolót és kiterjedt szakmai és pénzügyi dokumentációt nyújthassanak be a Nemzeti Irodának ellenőrzésre. 
A program azonban a beszámolással, elszámolással sem ér véget. Az Erasmus+ projekt keretében létrehozott, magyar illetve romániai gyerekeknek és fiataloknak szóló Karrier Program ugyanis mindkét alapítvány tréningkínálatának állandó részét fogja képezni a hivatalos zárás után is, és - ha legalább akkora érdeklődés övezi, mint eddig - sok ezer fiatalnak nyújthat segítséget önismeretének fejlesztéséhez és pályaorientációjához.


A fenti cikkben foglaltak csak az OTP Fáy András Alapítvány és a Fundatia Dreptul la Educatie véleményét tükrözi, és sem a Nemzeti Iroda, sem az Európai Bizottság nem felelős a cikkben szereplő információk semminemű felhasználásáért.